Trostruka pobeda biciklista Borca na kupu Srbije u Subotici

posted in: Vesti | 0

Antonijevic,_Danilovic,_Zekavica_na_pobednickom_postolju

Na šestoj trci za Kup Srbije u biciklizmu koja je održana u Subotici, biciklisti BORCA u seniorskoj konkurenciji osvojili prva tri mesta, Marko Danilović prvi, Jovan Zekavica drugi i Goran Antonijević treći,
a u kategoriji mladjih kadeta pobednik je bio David Kostić, a Stefan Sretenović drugi.

U nedelju 31.08.2014.godine u Subotici je održana šesta trka u okviru biciklističkog Kupa Srbije u drumskom biciklizmu. Staza je bila kružna, ulicama grada, dužina jednog kruga je bila 2420m.
Seniori i juniori vozili su 30 krugova u ukupnoj dužini od 72.6km. Biciklisti Borca odmah od starta diktirali su veoma jak tempo, rešeni da pokažu da su bili spremni za nastup na velikoj trci OKO BUGARSKE, koja je otkazana dan uoči početka. Već u trećem krugu odvojio se Stefan Stefanović koji je stekao prednost oko jedne minute. Za njim se odvojila grupica od četiri takmičara koju je predvodio Srpski olimpijac , Ivan Stević, ali u njoj je bio i Marko Danilović koji je mudro čekao razvoj dogadjaja. Na sredini trke Stefan je sustignut, ali u tom trenutku Marko Danilović pravi odlučujući napad i odvaja se od grupe. Iz metra u metar povećavao je prednost i veoma ubedljivo osvojio prvo mesto. Njegove pratioce sustigla je glavna grupa i u zadnjih 1000m, biciklisti Borca odvezli su izuzetno taktički dobro i posle konstantnih napada, Jovan Zekavica se odvaja i osvaja drugo mesto, dok je grupu odsprintao Goran Antonijević i osvojio treće mesto. Stefan Stefanović došao je u velikoj grupi i dao značajan doprinos pobedi svojih drugova i ekipe Borca. U velikoj grupi stigao je i Borčev junior Nikola Tripković, koji je osvojio peto mesto u svojoj kategoriji.

Mladji kadeti vozili su 10 krugova u dužini od 24.2km. Sprint je odlučivao pobednika i Borčeve mlade nade su se najbolje snašle i osvojila prva dva mesta, David Kostić prvi, Stefan Sretenović drugi. Ovaj uspeh nijhe utpotpunio Igor Vasojević jer je u zadnjem krugu imao tehničkih problema sa biciklom i na cilj došao sa malim zaostatkom. Taj zaostatak je uzrokovao da ekipa osvoji treće mesto.

Kadeti su vozili 15 krugova u dužini od 36.3km. Vodila se velika bitka izmedju šestorice takmičara koji su su se odvojili posle prvih krugova. Pobednika je odlučivao sprint, u kome se najbolje snašao domaći takmičar Djolai, dok je Borčev kadet Aleksandar Petrović osvojio drugo mesto. Njegov rezultat ostao je u senci kradje bicikla koji on vozi. U toku trke seniora nepoznata osoba prišla je klupskom vozilu pored koga su bile bicikle i iskoristio trenutak dok su svi pratili dešavanja na trci da izvrši kradju. Pošto je bilo dosta očevidaca, slučaj je prijavljen policiji i očekuje se da se lopov pronadje.

Ovi dobri rezultati biciklista Borca lepa su najava predstojećeg Prvenstva Srbije u brdskoj i kriterijumskoj (ulične trke) vožnji, koje će se održati u Čačku 07.09.2014.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.