U Čačku u nedelju za bodove u svim kategorijama!

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički klub Borac iz Čačka organizovaće u nedelju 19. avgusta trke za Ligu Srbije u svim kategorijama! Prvobitno je bilo planirano da se trka seniora- elita ne boduje za ligu, ali pošto je dosta klubova otkazalo svoje trke, prihvaćeno je da se bodovi u Čačku podele i eliti.

– Trka će se održati na dobro poznatoj stazi u selima Prijevor, Miokovci i Trbušani. Skup svih takmičara biće u centru Čačka, odakle se u zatvorenoj vožnji karavan seli na regionalni put Čačak -Pranjani i kod kafane “Kod Vlada” biće zvaničan start i cilj trke – kaže genrni sekretar kluba Borac Dragan Dostanić. – Prvi će startovati kadeti u 11 sati i voziće sedam krugova po osam kilometra, ukupno 56 kilometra. Odmah za njima startovaće i mlađi kadeti u 11,05 časova i oni će voziti 32 km. Po završetku trke kadeta uslediće trka seniora, oko 12,30 časova i odmah za njima krenuće juniori u 12,35. Ove dve kategorije voziće 11 krugova u dužini od 88 kilometra.

U vreme održavanja trke od 11 do 15 časova, saobraćaj za ostale učesnike biće obustavljen na putnim pravcima Čačak – Pranjani do skretanja za Katriće, lokalni put ka Katrićima do skretanja za Prijevor, lokalni put Prijevor-Trbušani, gornji put…

– Kao domaćini nadamo se dobrim plasmanima naših vozača – dodao je Dostanić. – Posle održane četiri trke za Ligu Srbije, ekipa Borca u juniorskoj konkurenciji nalazi se na drugom mestu, dok je ekipa mlađih kadeta treća. U pojedinačnom plasmanu najviše se očekuje od juniora Stefana Stefanovića i Borisa Simonovića , koji su već pobeđivali na trkama Lige.

Prošle godine najbolji u eliti bio je Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, najbrži junior bio je Aleksa Veličković iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac), kod kadeta slavio je Borislav Simonocić iz čačanskog Borca, a kod mlađih kadeta Dario Nimčević iz Spartaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.