U generalnom plasmanu kupa Srbije u drumskom biciklizmu Borcu po tri prva, druga i treća mesta

posted in: Vesti | 0

Na poslednjoj, dvanaestoj trci za Kup Srbije u drumskom biciklizmu pobede ostvarili najmladji, poletarac Damjan Dimitrijević i mladji poletarac Djordje Stanisavljević, senior Dejan Cogoljević i junior Boško Veličić osvojili druga mesta.


Poslednja trka za ovogodišnji Kup Srbije u drumskom biciklizmu održana je u Beogradu na kružnoj stazi u parku prijateljstva na Ušću. Dužina jednog kruga bila je 1,8km, a u zavisnosti od kategorije vozio se različiti broj krugova.

Dečaci do 9 godina-početnici, vozili su jedan krug, ubedljivu pobedu ostvario je Damjan Dimitrijević , dok je Nemanja Savić osvojio sedmo mesto. U konačnom generalnom plasmanu Damjan je osvojio treće mesto, kao i ekipa Borca.


U kategoriji takmičara do 11 godina-mladji poletarci, Djordje Stanisavljević osvojio je prvo mesto, ali u generalnom plasmanu osvojio je drugo mesto, dok je ekipa Borca osvojila prvo mesto.


U kategoriji juniora Boško Veličić osvojio je drugo mesto, Vukašin Jovančević četvrto, a Filip Ćeriman sedmo mesto. U generalnom plasmanu pojedinaca prvi je Boško Veličić, drugi Vukašin Jovančević, a ekipa Borca je prva.


U kategoriji seniora Dejan Cogoljević osvojio je drugo mesto, ali u generalnom plasmanu zauzeo je treće mesto, a ekipa Borca je osvojila drugo mesto. Dejan nije vozio prethodne dve trke iz ovog ciklusa zbog reprezentativnih obaveza i ekipa Borca je nastupala ne kompletna. To je prouzrokovalo da on i ekipa ne pobede Kup Srbije, ali procena u klubu je bila da je za njegov razvoj bolje da ima više internacionalnog iskustva, s obzirom da je ovo njemu prva seniorska sezona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.