U nedelju 16. maja pada rekord na „Fruškogorskom maratonu“ na planinskim biciklima

posted in: Stare vesti | 0

Najveća trka na planinskim biciklima u Srbiji „Fruškogorski maraton“ u nedelju 16. maja oboriće rekord po broju učesnika: prijavljeno je, prema rečima direktor Ivana Davosira iz kluba – organizatora, novosadskog Fanatika, 318 takmičara, što je skoro sto više nego prošle godine! Za veliki maraton prijavio se 31 vozač, za srednji 107 i za mali maraton čak 180 biciklista!

– Dolaze nam, uz veliki broj takmičara iz srpskih klubova, i biciklisti iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, BiH i Crne Gore – istakao je Ivan Davosir. – Mali problem nam je loše vreme, kiša će sigurno uticati da se neko predomisli, ali će biti i onih koji će se prijaviti uoči samog starta…

Okupljanje učesnika je u 9 časova kod planinarskog  doma PD Železničar na Popovici na Fruškoj gori. Prošle godine na stazi velikog maratona od 80 kilometra pobedio je Boris Popović iz novosadskog Fanatika, na stazi srednjeg maratona od 56 kilometra slavio je Oliver Štrbac iz Fantika, dok je na 33 kilometra dugačkog stazi malog maratona trijumfovao Akoš Brindza iz Kapriola iz Bačke Palanke. Fabrika bicikala Kapriolo je glavni sponzor „Fruškogorskog maratona“, pomogli su i Garmin, Klas, Švalbe, Trek i radnje Fanatik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.