U nedelju biciklistička trka za kup Srbije u Čačku

posted in: Vesti | 0

ekipa-kompletPrema kalendaru Biciklističkog saveza Srbije, Biciklistički klub BORAC, organizovaće trku za Kup Srbije za sve kategorije u Čačku u nedelju 27.07.2014.godine.

Kup Srbije u biciklizmu je sitem takmičenja u kome se sabiraju bodovi osvojeni na deset trka u toku sezone. Bodovanje se vrši u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji za sve uzrasne kategorije. Posle četiri održane trke (Novi Sad, Beograd, Apatin, Šid), red je došao i na Čačak. Prema programu takmičenja, skup svih takmičara je u centru grada od 9.30 do 10.45 sati kada se u zatvorenoj vožnji polazi na zvaničan start u Trbušane.

Staza na kojoij će se održati trka je kružna, sa startom i ciljem u Trbušanima kod kafane KOD VLADA na putu Čačak-Pranjani. dalje na prvoj rakrsnici se skreće levo na lokalni put ka Katrićima, posle 2km skreće se levo lokalnim putem ka Prijevoru do lokalnog puta Prijevor-Trbušani kojim se ide do škole u Trbušanima gde se skreće levo na regionalni put Čačak-Pranjani. Dužina jednog kruga iznosi 8 km. Kategorija mlađih kadeta i kadeta startovaće u 11,00 sati i vozi se 6 krugova. Po završetku njihove trke startovaće juniori i seniori oko 12,30 sati i voziće 12 krugova.
Za vreme trke mladjih kadeta i kadeta, održaćei se trka poletaraca na delu puta Čačak-Pranjani od crkve u Miokovcima do preduzeća DOMIS i nazad. Dužina ove staze je 10km.

Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju i meštane sela Trbušani, Miokovci i Prijevor da će pomenuti putni pravci u vremenu od 11.00 do 15.30 biti zabranjeni za saobraćaj svih vrsta vozila.

Posle četiri održane trke biciklisti Borca u seniorskoj konkurenciji su prvi ekipno, a pojedinačno Marko Danilović je na drugom mestu, a Jovan Zekavica na trećem mestu. Kod mladjih kategorija ekipe mladjih kadeta, kadeta i juniora nalaze se medju prve tri ekipe. Pojedinačno prvi su mladji kadet David Kostić i kadet Aleksandar Petrović, dok je mladji kadet Stefan Sretenović trenutno trećeplasiran.

Pred domaćom publikom i poznatoj stazi, biciklisti Borca su u prilici da poprave svoj bodovni saldo, ali biće i oslabljeni ne nastupanjem nekoliko svojih članova. Seniori Stefan Stefanović i Goran Antonijević, nastupiće za Reprezentaciju Srbije na tri trke u okviru Euro toura na trkama u Slovačkoj i Madjarskoj od
25-27.07.2014.godine. Mladji kadet David Kostić, nastupiće za Reprezentaciju Srbije u istom terminu na
trci „Marca in bici“ u Italiji.

Pozivamo sve ljubitelje sporta i biciklizma u Čačku da prisustvuju jednom vrhunskom sportskom takmičenju i pozdrave najbolje bicikliste Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.