U subotu 17. aprila trka „Oko Beograda – Delta tur“

posted in: Stare vesti | 0

Bicklistički klub OBK Beograd organizovaće u subotu 17. aprila u dve etape tradicionalnu 34. trku „“Oko Beograda – Delta tur“ za masterse, mlađe kadete, kadete, juniore i elitu.

Prva etapa startuje u 10 časova sa Trga republike i voziće se na stazi do vrha Avle (18 kilometra). Mogu da startuju mlađi kadeti, kadeti, juniori i elita kao i mastersti. Etapa će se voziti kao „Trofej neznanog junaka“ a mastersima je ovo trka za ligu.

Druga etapa startuje od 12,30 časova takođe sa Trga republike i voziće se preko Pančeva, Kovina, Smedereva do tržnog centra u Rakovici. Dužina staze je 110 kilometra a cilj se očekuje oko 15,30 časova. U ovoj etapi pravo da startuju imaju samo juniori i elita i bodovaće se za „Biciklistički ligu Srbije“ za ove kategorije.

Prošle godine u generalnom plasmanu trijufmovao je balkanski prvak iz 2007. Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN. On je u prvoj etapi do vrha Avale bio drugi iza druga iz ekipe Aleksandra Dukičća. U drugoj etapi je Spasić pobedio i ispred Ivana Stevića iz beogradaskog Partizana i osvojio lovor u generalnom plasmanu. Najbolji junior u prvoj etapi (ujedno i kadet) bio je Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije, dok je u drugoj etapi najbolji omladinac bio Dejan Marić iz beogradskog Partizana koji ove godine nosi majicu niškog Železničara MBN.

– Nama je svaka domaća manifestacija dragocena da popunimo program jer smo odlaske na trke u instranstvo, zbog teške finansijske situacije u BSS, sveli na minimum – komentar je selektora Radiše Čubrića, koji je i šef struke u kraljevačkom Metalcu i dovodi u Beograd sedam seniora, tri juniora i po dva kadeta i mlađa kadeta.- Okupiće se naši najbolji vozači, dolazi i Nebojša Jovanović profesionalac u praškoj Sparti i biće uzbudljivo, posebno u drugoj etapi koja će se bodovati za ligu. Posle trke grupa starijih vozačla ostaće u Beogradu i u nedelju 18. aprila organizovaću jak trening od šest časova. Biće to prilika i da porazgovaram sa reprezentativcima o programu jer nas čeka, krajem meseca, trka „Banjaluka – Beograd“  za svetske bodove!

U prvoj trci Lige Srbije u Kovilju slavio je Ivan Stević i poveo u generalnom plasmanu za elitu. Marko Danilović iz čačanskog Borca je pobedio u juniorskoj konkurenciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.