U subotu 20. Klasik Beograd – Čačak

posted in: Vesti | 0

Međunarodna biciklistička trka Klasik Čačak – Beograd u subotu, 11. maja, biće održana po 20 put. Ova trka našla se i u kalendaru Međunarodne biciklističke federacije sa rangom 1.2 i biće bodovana za Euro tur. Po prvi put biće održano i Otvoreno prvenstvo Balkana za Elite i kategoriju U23. Klasik Beograd – Čačaka danas su u Gradskom veću najavili organizatori, Biciklistički klub Borac i Biciklistički savez Srbije, i ume pokrovitelja, gradonačelnik Vojislav Ilić i predsednik Skupštine Veljko Negovanović. Do sada je prijavljeno 109 takmičara i 23 ekipe, od toga 17 inostranih. Kako kažu organizatori, najveći favoriti su Slovenci…

– Klasik je jedini sportski događaj koji povezuje dva grada, pošto je biciklizam retka disciplina koja ima mogućnost da to izvede. Trka je dobila naziv zato što svake godine počinje u isto vreme i takmičari voze istim stazama. Startuje u Beogradu u 14 časova. Zvanični start je na izlazu iz grada, oko 14,20, a dolazak na cilj, u centar Čačka, je posle 17 časova. Petnaestak minuta nakon prolaska pobednika, uslediće svečana dodela nagrada na platu kod Doma kulture i potom pres konferencija u sali Gardskog veća – najavio je Dragan Dostanić, direktor Klasika Beograd – Čačak.
Osim ove trke, u subotu u 16 sati je takmičenje za osnovce. Oni će voziti u centru grada, a u nedelju je trka Hronometar, koja će biti vožena na putu Čačak – Pranjani u Miokovcima.
– Želimo da se biciklizam razvija, da grad ulaže i pomaže ovaj sport. Cilj nam je, kada autoput bude izgrađen da se povežemo sa rukovodiocima okolnih gradova i opština i zajednički izgradimo biciklističke staze koje povezuju naše gradove. Prošle godine smo u nekoliko ulica u gradu obeležili biciklističke staze, to ćemo činiti i u buduće – rekao je Vojislav Ilić. On je na današnjoj konferenciji za novinare obećao i da će grad pronaći posao dvostrukom olimpijcu iz Čačka Miću Brkoviću, koji je od nedavno nezaposlen. Konačno, prema Ilićevim rečima, Brković će moći da se useli u kuću na Obrežu.


– Biciklistički klub Borac je jedini imao dvostrukog učesnika olimpijskih igra Miću Brkovića. Kada pogledam ove mlade ljude, siguran sam da će ih biti još – uveren je predsednik Gradske skupštine Veljko Negovanović.
U ime učesnika trke, Marko Dannilović i Jovan Zekavica obećali su što bolji plasman Borčeve ekipe u subotu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.