U subotu i nedelju u Beogradu Šampionat Balkana

posted in: Stare vesti | 0

Šampionata Balkana za juniore i kadete održaće se u Beogradu u subotu i nedelju u disciplinama pojedinačno na hronometar i drumskoj vožnji.
Na konferenciji za štampu u SOS kanalu o ovoj manifestaciji koja će okupiti blizu 100 bicklista iz Albanije, BiH, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Kipra, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Turske i Srbije, govorili su Nebojša Popov predsednik BSB, Igor Nestorović direktor Odeljenja marketinga Agrobanke u ime sponzora žute majice šampionata, Nikola Jakovljević direktor trke i Ranko Marić sekretar BSB…


Nebojša Popov je napomenuo da je i pored složene i teške organizacije ovakve manifestacije BS Beograda učinio sve da  učesnici ponesu samo lepe utiske iz Beograda i Srbije, a svim gledaocima obećao pravi biciklistički spektakl u dva dana. Posebno se zahvalio generalnom sponzoru Agrobanci i pokroviteljima Ministarstvu za omladinu i sport i Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu na dragocenoj pomoći u organizaciji trke.
Igor Nestorović je naglasio da je Agrobanka veliki prijatelj sporta, a da se to prijateljsvo potvrdilo kroz već tradicionalnu saradnju sa Biciklističim savezom Beograda i da će ta saradnja biti nastavljena i u budućnosti, jer su organizatori pomoć Agrobanke usmerili pre svega na razvoj mladih vozača.
Nikola Jakovljević je predstavio ekipe, prokomentarisao tehničke aspekte staza na kojima će se takmičenja odvijati (hronometar se vozi na Ušću) i pozvao Beograđane da podrže učesnike, budućnost biciklizma Balkana i Evrope.
Ranko Marić je zahvalio svima koji su pomogli da BSB opravda poverenje Balkanske biciklističke unije i drugu godinu za redom organizuje Šampionat Balkana za najmlađe kategorije. U organizaciju ovako zahtevnog projekta uključile su se i Gradske opštine Stari grad, Vračar, Novi Beograd, Sopot i Barajevo, kao i osvedočeni prijatelji Beogradski sajam, Saobraćajni institut CIP, Rudarski basen Kolubara, Beogradska autobuska stanica, Beograd put, Aksiom sport, Unior, Unior teos alati, Kika, Valamar Diamant, Banem, Dom zdravlja Zemun, Lasta, AMS Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Beogradski vodovod, Maruska.
Posebnu zahvalnost organizatori duguju pripadnicima Uprave saobraćajne policije Beograd koji će i ovog puta obezbeđivati Šampionat Balkana.
Predsednik Organizacionog odbora trke je Branka Savić predsednik Opštine Barajevo, a Predsednik Počasnog odbora je Nenad Milenković, predsednik Opštine Novi Beograd.
Svečano otvaranje je u subotu u 19 časova na Trgu republike. Pre podne u subotu će se voziti hronometar na Ušću, kadeti 11,1 km, juniori 22,2 km.
U nedelju je drumska trka kadeta na 41 km Jajinci- Ralja- Đurinci – Sopot – Ralja – vrh Avale, a juniori voze na 91 km Jajinci – Barajevo – Sopot – Đurinci – vrh Avale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.