Vajs nezadovoljan odzivom i formom

posted in: Vesti | 0

NOVI SAD, 31. mart (Info centar)
– Nemanja Vajs, selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu, u izveštaju o nedeljnoj trening trci na Popovici naveo je da nije zadovoljan odzivom, ali i forma većine učesnika!
– Slab odziv nameće zaključak da nekim biciklistama učešće u reprezentaciji nije prioritet – kaže Vajs. – Takođe, pojedini takmičari nisu u „trkačkoj formi“ a objašnjenje trenera je da su poboljevali i da još nisu radili na intenzitetu kao i da im je to zadatak za naredni period. Zbog toga sam odlučio da preskočimo „hrvatsku turneju“ u aprilu, je osim Bojana Đurđića, našeg najboljeg takmičara na planinskom biciklu, niko nema formu da može da osvoji UCI bodove.
Vajs je preporučio svima da učestvuju na trci u drumskom biciklizmu u Novom Sadu 6. aprila i najavio održavanje još jedne trening trke 12. ili 13. aprila u Beogradu…
– Dogovorili smo se da Đurđić, koji jedini pokazuje da je ozbiljnije radio, startuje na C 1 trci u Alanji 6. aprila – istakao je Vajs.- Bio je najbolji u aphilu ispred Nenada Rabasovića i iz zrenjaninske Ciklomanije i Alekse Marića iz Crvene zvezde. Kod juniora najbrži je bio Andrej Galović iz Partizana, drugi je bio Aleksandar Roman takođe član crno – belih, a treću Miloš Mandić iz BK Novi Sad. Aleksandar Mijatović iz BK Novi Sad pretekao je u kadetskom aphilu Dušana Veselinovića i Andriju Joksimovića iz Partizana.
Posle aphila vožen je zejednički probni krug na kros kantri stazi. U trci, odmah su se odvojili Đurđić i Marić, a junior Roman je prvi krug završio kao treći, što, kako je istakao Vajs, pokazuje kakva je forma ostalih seniora. Na polovini staze Marić je počeo da zaostaje i Đurđić je odmakao oko 1,30 minuta, dok su svi ostali imali oko četiri minuta slabije vreme. Na cilju Đuđić – Marić + 2,12 minuta, treći Rabasović imao je 9,12 minuta zaostatka!
– Razlika između najboljeg juniora Romana i Galovića bila je oko sedam minuta što je dosta na stazi koja nije preterano tehnički zahtevna – istakao je Vajs. – Prva dvojca kadeta Veselenović i Mijatović su dokazala da imaju ozbiljan rad za sobom i da na njih možemo da računamo za trke i u inostranstvu.
Na trci su učestvovali biciklisti iz Partzana, Radničkog – Kragujevac, Progresiva – Beograd, Crvene zvezde, Jednote – Šid, Ciklomanije- Zrenjanin, Ekspreso Jelić – Valjevo, Fanatika – Novi Sad, Vela – Novi Sad i BK Novi Sad. Od 19 pozavnih došlo je 14, a ukupno je bilo 30 takmičara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.