Veliković 20. u prvoj trci, Prokić 16. u drugoj trci „Kroz Vojvodinu“

posted in: Stare vesti | 0

Mladi reprezentativac aranđelovačke Šumadije Aleksa Veličković, zauzeo je 20. mesto u prvoj trci „Kroz Vojvodinu“ voženoj na stazi od Pećinaca do Novog Sada dok je u drugoj trci od Novog Sada do Apatina najbolji plasman od srpskih biciklista imao Predrag Prokić iz kragujevačkog Radničkog na 16. mestu.

Na ovogodišnjoj 32. trci „Kroz Vojvodinu“ učestvovalo je blizu 80 biciklista iz Slovenije (dve ekipe), Hrvatske, Slovačke (dve ekipe), Bugarske,  Mađarske, Republike Srpske i srpskih klubova Železničar MBN (Niš), As Apatin , Šumadija (Aranđelovac) i Metalac Kraljevo, a odličan organizator je bio BS Vojvodine
– Trke su bile veoma uzbudljive, posebno druga u kojoj je vetar u leđa razbio karavan na mnogo malih grupa ali i pomogao biciklistima da zabeleže prosek od 47,3 km na čas – rekao je direktor trke Nebojša Subić – Moram posebno da se zahvalim predsedniku opštine Pećinci Siniši Vukovu i  predsedniku Opštine Apatin dr Živoradu Smiljaniću,  koji su sa svojim saradnicima dali veliki doprinos da se trka organizuje. Domaćin dočeka karavana u Apatinu bila je i firma Vojvodina šume.
U prvoj trci slavio je Luka Rakuša (Slovenija, Perutnina) koji je stazu od 131,5 km prešao za 2:50,34 časova. Sa 20 sekundi zaostatka na drugom i trećem mestu stigli su Emanuel Kišerlovski (Hrvatska, Loborika) i Nejc Košir (Slovenija, Radesnka). Plasman srpskih biciklista: 20. Aleksa Veličković + 14,18 minuta, 22. Uroš Jovanović (obojica Šumadija) + 14,40, 23. Marko Danilović (Železničar MBN) – isto vreme, 25. Dejan Vidaković (As) + 15,13 minuta, 27. Miloš Stojanović (Metalaca) + 20,21 minut zaostatka itd.
Slovenac Matej Marin iz Perutnine pobedio je u drugoj trci stigavši solo na cilj u Apatinu posle 141,7km vožnje u vremenu 2:59,34 časova. Posle 13 sekundi liniju cilj prošli su Kristijan Đurašek (Hravatska, Loborika) na drugom i Klement Štimulak (Slovenija, Radenska) na trećem mestu. Plasman srpskih biciklista: 16. Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac) + 16,57 minuta, 17. Dragan Spasić (Železničar MBN), 18. Marko Stanković – obojica u vremenu Prokića itd.
Ova trka bodovana je za Ligu Srbije. Prokić je osvojio 90 bodova, Spasić 70, Stanković 55 itd… U ekipnoj konkurenciji najbolji je bio As iz Apatina, ispred kragujevačkog Radničkog i Železničara MBN iz Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.