Veteran “Borca” Miroslav Bogdanović dvostruki prvak Srbije u kategoriji masters

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije za veterane (masters kategorija) u biciklizmu, takmičari Borca ostvarili veliki uspeh, Miroslav Bogdanović osvojio duplu titulu, a Slaviša Vesković osvojio drugo i treće mesto.

miroslav_bogdanovic_i_slavisa_veskovic_na_pobednickom_postolju_posle_drumske_trke

 

 

Prvenstvo Srbije za veterane održano je u Bačkom Petrovcu u okviru Slovačkih narodnih svečanosti, a u organizaciji DUNAVSKOG KUPA u nedelju 31.07.2016.godine.

Pre podne vožena je drumska trka u dužini od 52km. Veterani Borca vozili su trku izuzetno pametno taktički, tako da su na kraju trke mogli da pokažu i koliko su stvarno spremni. U apsolutnoj kategoriji Miroslav Bogdanović uspeo je da se u zadnjim kilometrima odvoji od vodeće grupe i u solo vožnji osvoji prvo mesto. U sprintu grupe Slaviša Vesković stiže drugi, što mu je donelo treće mesto u apsolutnoj kategoriji.
Po podne vožen je pojedinačni hronometar u dužini od 13km. Najbolje vreme postigli su Miroslav Bogdanović i Slaviša Vesković koji ubedljivo osvajaju prva dva mesta.

Miroslav Bogdanovic i Slavisa Veskovic, pobednici pojedinacnog hronometra

Ovi rezultati borčevih veterana su najbolji rezultati od kada su oni počeli zvanično da se takmiče. Njihovi rezultati daju podstreka i ostalim vetrenima Borca da ih sve vise u zrelom i poznom životnom dobu aktivno bavi sportom, a njihov sport je biciklizam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.