Više drugih mesta za bicikliste Borca na drugom Kupu Srbije

posted in: Vesti | 0

Na drugom Kupu Srbije održanom u Beogradu u subotu 04.07.2020.godine, senior Marko Danilović, ekipa Borca i kadet Dejan Cogoljević osvojili druga mesta, poletarac Stefan Vučićević ostvario pobedu.

 

U okviru medjunarodne kadetske trke TALENTI BEOGRADA I EVROPE održan je i drugi Kup Srbije za sve kategorije u subotu 04.07.2020.godine. Trka je održana na kružnoj stazi Bulevarem Nikole Tesle na Novom Beogradu sa startom i ciljem ispred Palate Srbije. Prvo su vozili kadeti prvu etapu medjunarodne trke TALENTI BEOGRADA I EVROPE. Vozio se pojedinačni hronometar, jedan krug u dužini od 4km. Na startu je bilo 75 takmičara iz Bugarske, Rumunije, Madjarske, Bosne i Hercegovine, Srbije. Dejan Cogoljević osvojio je drugo mesto i izvojevao dobru poziciju za naredne etape. Druga etapa ove trke vožena je na istoj stazi posle programa Kupa Srbije. Vozilo se 17 krugova u ukupnoj dužini od 68km. Dejan Cogoljević kontrolisao je svoje konkurente tokom cele trke, ali 4 kruga pre kraja imao je pad. Tu je prilično zaostao, ali u zadnjem krugu je stigao glavnu grupu i u sprintu osvojio 12 mesto, a u generalnom plasmanu posle dve etape bio je treći.

Seniori i juniori su vozili 24 kruga u ukupnoj dužini od 96km. U završetku trke odvojila se tri takmičara koji su pobedu odlučivali u sprintu izmedju sebe. Ovaj put najbržio je bio Dušan Kalaba iz Invictabike iz Novog Sada, dok je Marko Danilović osvojio drugo mesto, treći je bio Dušan Veselinović iz PARTIZANA. Stefan Stefanović došao je u glavnoj grupi i bio plasiran medju prvih deset takmičara, dok je Bogdan Milošević bio plasiran medju prvih 20 takmičara. Ekipno BORAC je osvojio drugo mesto. Posle dve održane trke, Marko Danilović vodi u generalnom plasmnu pojedinaca, a ekipa BORCA deli prvo mesto sa METALCEM iz Kraljeva.

U kategoriji poletaraca, koji su vozili tri kruga u ukupnoj dužini od 12km, Stefan Vučićević iz BORCA osvoji je prvo mesto, a Aleksa Blagojević i Bogdan Božović bili su plasiranu medju prvih deset takmičara. Ekipa BORCA osvojila je prvo mesto, a posle dve održane trke, Stefan Vučićević vodi u generalnom plasmanu kao i ekipa BORCA.

Kadeti su u nedelju vozili treću etapu medjunarodne trke TALENTI BEOGRADA I EVROPE na kružnoj stazi u Košutnjaku, 11 krugova po 6,3km u ukupnoj dužini od 69,3km. Veoma teška staza istumbala je generalni plasman, tako da su pobedu ostvarili Madjarski takmičari, a Dejan Cogoljević na kraju osvojio je deseto mesto. Ekipa Borca ovaj put bila je oslabljena jer nije startovao Boško Veličić koji se oporavlja posle povrede zadobijene na trci u Bugarskoj.

Sledeći nastup biciklisti BORCA imaće na trećem Kupu Srbije u Subotici 18.Jula.2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.