Za evropske titule u eliti u ciklo krosu i na drumu

posted in: Vesti | 0

HOGERHEIDE, 4. februar (Info centar)

– Evropska biciklistička unija (UEC) saopštila je da će se već od 2015. organizovati takmičenje za evropske titule u ciklo krosu za elitu (muškarci i žene) a od 2016. i u dve discipline na drumu – drumskoj trci i hronometru za elitne bicikliste i biciklistkinje!
Do sada su se održavali drumski Šampionati Evrope samo za vozače do 23 godine i juniore. U planinskom biciklizmu, na pisti i be – em – iksu postojali su i do sada Šampionati Evrope za elitu.
Dogovor o održavanju Šampionata Evrope u eliti na drumu i u ciklo krosu postignut je za vreme sastanka Izvršnog komiteta Međunarodne biciklističke unije (UCI) u toku Šampionata sveta u ciklo krosu u Hogerheidu u Holandiji.
– U ime Evropske biciklističke unije, zahvaljujem se predsedniku UCI Brajanu Kuksonu i članovima Izvršnog komiteta na ukazanom poverenju da organizujemo Šampionate Evrope u najkvalitetnijoj i za naš sport najatraktivnijoj konkurenciji, u eliti – rekao je predsednik UEC David Lapartien.- Ovo je, na neki način, i velika pobeda našeg sporta, jer sada i Evropa ima takmičenja za titule u svim olimpijskim disciplinama i disciplinama koje se voze na Prvenstvima sveta.
Lapartien je posebno istakao da je UCI obećala pomoć u pripremi i organizaciji prva dva šampionata i da će borba za evropske titule u eliti pomoći da se još više razvije i populariše biciklistički sport na Starom kontinentu.
Članovi Izvršnog komiteta UCI ocenili su visokom ocenom izveštaj organizatora o toku priprema za drumski Šampionat sveta u Ponferadi u Španiji od 21. do 28. septembra.
Šampionat sveta u planinskom biciklizmu održaće se od 2. do 7. septembra u Hafjelu u Norveškoj.
Prvenstvo Evrope na drumu za bicikliste i biciklistkinje do 23 godine i juniorske kategorije biće od 9. do 13. jula u Nionu u Švajcarskoj.
Šampionat Evrope u planinskom biciklizmu – kros kantri je od 5. do 8. juna u Sent Vendelu u Nemačkoj. Ovaj grad će 8. novembra biti domaćin i ciklo kros Šampionata Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.