Zimske aktivnosti biciklista Borca

posted in: Vesti | 0

Juniorska ekipa biciklističkog kluba BORAC vratila se sa zimskih priprema u Baru, a deo seniorske kipe nastupio na trci Tour of North Cyprus.

Posle sezone u ciklo krosu biciklisti Borca krenuli su sa radom na drumu. Koristeći školski raspust juniorska ekipa kluba boravila je na 10-to dnevnim pripremama u Baru. Ekipa u sastavu Stefan Sretenović, Veljko Vučićević, Bogdan Milošević i Dimitrije Jeremić odradili su bazični deo priprema na Crnogorskom primorju gde su u optimalnim uslovima u zimskom periodu mogli da na drumu prevezu prve ozbiljnije kilometre. Pripreme su protekle u najboljem redu i uradjeno je sve šta je planirano. Naši biciklisti imali su i dobre sparing partnere jer su sa njima bili i biciklisti iz Aranđelovca.

U saradnji sa Biciklističkim klubom Partizan iz Beograda, kombinovana ekipa ova dva kluba, nastupila je na međunarodnoj trci Tour of North Cyprusi. Zahvaljujući angažovanju Selektora Ivana Stevića organizator je poslao poziv i obezbedio kompletne troškove puta i boravka. Ekipa u sastavu Stefan Stefanović, Jovan Rajković, Aleksandar Roman i Stevan Klisurić nastupili su kao ekipa BORAC Čačak. Trka je trajala tri dana, od 09-11.02.2018.godine, sa etapama od 140km, 186km i zadnji dan ulična trka od 37km. Na stratu je bilo 105 takmičara iz cele Evrope. Od naših biciklista nije se mogao očekivati neki značajniji rezultat, jer su oni trenirali u zimskim uslovima i malo su prešli kilometara na drumu, ali ovo im je bila dobra prilika da provere svoju trenutnu spremnost i u toplijim vremenskim uslovima naprave prve značajnije kilometre. Stefan Stefanović je trku završio u prvoj trećini, Jovan Rajković se razboleo drugi dan i odustao je dok je Aleksandar Roman drugi dan imao kvar na biciklu i morao da odustane, a Stevan Klisurić je korektno odvezao trku i završio u prvoj polovini. Inače na trci dominirali su biciklisti iz Slovenačke ekipe ADRIA koji su pobedili u generalnom plasmanu, a njihov član Dušan Rajović iz Kraljeva drugi dan osvojio je drugo mesto i pobedio je uličnu trku.

U narednom periodu seniorska ekipa kluba odlazi na bazične pripreme u Crnu Goru-Bar gde će boraviti do prvih toplijih dana u Čačku. Na pripremama boraviće Marko Danilović, Stefan Stefanović, Jovan Rajković i Milan Milivojević. Njima će se priključiti i ostali biciklisti iz Srbije i zajedno će se pripremati za predstojeću sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.