Žolt Der 17. u vremenu pobednika na trci „Pet krugova oko Moskve“

posted in: Stare vesti | 0

Srpski profesionalac Žolt Der član profi tima „Partizan Srbija“ osvojio je 17. mesto u vremenu pobednika u drugoj etapi trke kategorije 2.2 „Pet krugova oko Moskve“ voženoj na stazi od 115 kilometra u regionu Bitovo. U velikoj grupi koja je imala vreme pobednika bili su na 19. mestu Nikola Kozomara, na 21. mestu Ivan Stević, na 59. mestu beloruski internacionalac u „Partizan Srbiji“ Jauhen Sobal i na 87. mestu Esad Hasanović.

Pobedio je ruski profesionalac Boris Špilevski izu ekipe Kaćuša u vremenu 2:37,20 časova (prosek 43,8 km na čas). Odsprintao je Aleksandra Porseva (Rusija, Itera Kaćuša) i Dmitrija Sokolobva (Rusija, profi tim Moskva).
– Mogu da budem zadovoljan borbenošću vozača u ovoj veoma brzoj etapi – kaže trener „Partizan Srbije“ Dušan Banović. – Hasanović je otišao u beg sa još trojicom posle deset kilometra, ali su ulovljeni na 100. kilometru, tri kruga pre kraja trke…U masovnom sprintu najbolje se snašao Der, ali nije mogao da se probije do čela karavana. Ruski tim Kaćuša ima dve ekipe, Itera Kaćuša i Kaćuša i teško je protiv 12 dobrih biciklista.
Partizan Srbija će voziti još dve etape u Moskvi, u nedelju 9. maja ponovo na olimpijskoj stazi Krilatsko od 150 kilometra i 10. maja oko Kremlja (120 km).
U generalnom plasmanu vodi Rus Evgenij Rešetko član tima Moskva u vremenu 6:05,00 časova. Drugi je bio Sergej Firsanov iz danske ekipe „Dizajn Koken Blu Voter“ sa 10 sekundi zaostatka, a treći je završio Aleksandar Porsev iz Itera Kaćuše sa 2,04 minuta zaostatka. Plasman vozača „Partizan Srbije“: 30. Stević + 2,37, 32. Der + 2,43, 34. Sobal + 2,45, 41. Kozomara + 2,48, 90. Esad Hasanović + 28,08 minuta zaostatka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.