Žolt Der četvrti u poslednjoj etapi trke „Oko Čilea“

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der, srpski reprezentativac iz kragujevačkog Radničkog, sjajno je vozio kao gost u majici čileanskog tima Melipuli ULU u poslednjoj, desetoj, etapi trke „Oko Čilea“ i osvojio četvrto mesto u sprintu grupe od 73 vozača!
Etapa je bila kružna u Santijagu 84,5 km. Pred velikim brojem gledalaca pobedio je Brazilac Kristofer Mansila (Bjanči) u vremenu 1:49,15 časova. Drugo mesto pripalo je Geradu Fernandezu (Čile, T Bnek Skečers) a treće Soniju Kolbreliju (Italija, nacionalni tim).

– Bila je velika gužva u finišu, ipak sam se izborio za dobru poziciju za sprint, ali na žalost ostao sam četvrti – kaže Žolt Der. – Ovo je lep završetak trke za mene, doneo sam ekipi najbolji plasman u etapi na celoj trci, a poslednjeg dana bili smo treći u timskom bodovanju. Zadovoljan sam, u odnosu na ostale vozače došao sam sa najmanje kilometara u nogama.
Der je bio deveti u petoj etapi, 11. u drugoj, dva puta 13. (u drugom delu sedme i u osmoj etapi), jednom 14. (šesta etapa) i jednom 16. (četvrta etapa).
U generalnom plasmanu Der je završio trku na 59. mestu sa 47,15 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Marka Ariagadu (Čile, T Benk Skečers). „Kralj Marko“ (35 godina) kako ga zovu Čileanci, je treći put trijumfovao na ovoj trci (2003, 2004. i 2011.) a njegova ekipa je najbolja u generalnom plasmanu. Derov Melipuli je 13. od 18 timova koliko je završilo 30. trku „Oko Čilea“.Prosek pobednikae je 43,1 km na čas! Pehar Ariagadi je predao predsednik Čilea Sebastijan Pinjero.
Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je Čileancu Gonzalu Garidu sa 2,48 minuta slabijim vremenom, dok je treči završio Sergio Godoj (Argentina, nacionalni tim) sa 2,55 minuta zaostatka. Startovalo je 108 biciklista, završila su 94 vozača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.