Žolt Der pobedio na klasiku „Beograd – Čačak“

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentativac kragujevačkog Radničkog Žolt Der pobedio je drugi put u karijeri, na klasiku „Beograd – Čačak“ koji je organizovao klub Borac iz Čačka pod pokroviteljstvom Grada Čačka. Pre toga je slavio 2005. ali u majici beogradskog Partizana.

– Gledaoci u Čačku uživali su u sjajnoms sprintu dvojice vrsnih biciklista, Žolta Dera i Nebojše Jovanovića. Bila je to borba do poslednjeg santimetra i Der, koji se uspešno oporavio od pada na trci „Oko Grčke“ pre mesec dana kada je slomio lakat, bio je za malo brži – kaže šef struke u Borcu i direktor klasika Dragan Dostanić.- Treće mesto pripalo je Čačaninu, izdanku biciklističke škole Borca Jovanu Zekavici koji vozi za beogradski Partizan „Pauer muv“…

Pred Rudnikom, grupa od 11 biciklista imala je prednost u odnosu na ostatak karavana a na ovom brdskom cilju gde se najčešće rešava klasik, grupa se osula i uz brdo su krenula devetorica biciklista. Posle serije taktičkih „skokova“ izdvojili su se Der i Jovanović, stekli prednost i samo rešavali pitanje pobednika.
Najbolji junior bio je Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije ispred Miloša Borisavljevića iz kraljevačkog Metalca i Marka Danilovića iz čačanskog Borca. Trka je bodovana u kategoriji elita i juniori za „Biciklističku ligu Srbije“ i bila je međunarodna, jer su učestvovali i biciklisti bugarskog Plovdiva.
U nedelju 15. maja voziče se na stazi na Beranovcu takođe trka za ligu „Dolinom vekova“ koju organizuje klub Metalac iz Kraljeva.
Rezultati, 18. klasik „Beograd – Čačak“, 140 km: 1. Žolt Der (Radnički) 3:20,10 časova, 2. Nebojša Jovanović (Partizan „Pauer muv“) – isto vreme, 3. Jovan Zekavica (Partizan „Pauer muv“) + 1,29 minuta, 4., Dragan Spasić (Železničar MBN) + 1,32 minuta, 5. Svetislav Blagojević (Radnički) +1,39 minuta zasostatka itd.
Juniori, ista staza: 1. Aleksa Veličković (Šumadija) 3:22,10 časova, 2. Miloš Borisavljević (Metalac) + 1,21 minuta, 3. Marko Danilović (Borac) + 4,07 minuta itd.

Dosadašnji pobednici klasika “Beograd-Čačak“
1994. Bojan Ristivojević-CINI Borac, Čačak
1995. Dragomir Živković – OBK Beograd Bio Pak
1996. Milan Živković – OBK Beograd Bio Pak
1997. Mićo Brković – Borac, Čačak
1998. Aleksandar Milenković – OBK Beograd Delta Bike
1999. Mikoš Rnjaković – Milicionar, Beograd
2000. Viktor Laza, – Milicionar, Beograd
2001. Danilo Drašković – Partizan Beograd
2002. Predrag Prokić – Borac Kolos, Čačak
2003. Mićo Brković – Partizan, Beograd
2004. Mićo Brković – Železničar MBN, Niš
2005. Žolt Der – Partizan, Beograd
2006. Goran Šmelcerović – Železničar MBN, Niš
2007. Matija Kvasina – Perutnina Ptuj, Slovenija
2008. Mitja Mahorič – Perutnina Ptuj, Slovenija
2009. Ivan Stević – Partizan, Beograd
2010. Ivan Stević – Partizan, Beograd
2011. Žolt Der – Radnički Kragujevac

 

FOTO REPORTAŽU POGLEDAJTE OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.