Žolt Der sedmi, Ivan Stević 17

posted in: Stare vesti | 0

Biciklisti srpskog profi tima „Partizan Srbija“ vozili u sjajno u trećoj etapi trke „Pet krugova oko Moskve“ (kategorija 2.2) od 140 kilometra na olimpijskoj stazi Krilatsko.

Žolt Der je osvojio sedmo mesto, beloruski internacionalac Jauhen Sobal bio je osmi, i obojica su se probila među prvih deset u generalnom plasmanu. Ivan Stević je bio 19, dok je „Partizan Srbija“ zauzela drugo mesto u etapi i „skočila“ na treće mesto u generalnom plasmanu timova.

Pobedio je Belorus Vitalij Popkov (tim ISD), koji je veoma tešku stazu prešao za 3:42,41 časova vozeći prosečno 40,2 kilometra na čas. Odsprintao je Sergeja Rudaskova (Rusija, Itera Kaćuša), dok je treće mesto pripalo Rusu Sergeju Firsanovu, koji vozi za danski profi tim „Dizajn Koken Blu Voter“ sa tri sekunde slabijim vremenom. Žolt, na sedmoj poziciji, imao je 34 sekunde zaostatka, Sobal na osmoj 38 sekundi, a Stević na 19. mestu 3,23 minuta slabije vreme. Na 37. mesto plasirao se Esad Hasanović sa 17,02 minuta zaostatka, dok je mladi Nikola Kozomara imao defekt, nije uspeo da ulovi grupu i odustao je.

– Odlično su vozili, Stević i Sobal su bili u begu  skoro 70 kilometra ali su uhvaćeni. Mala taktička greška u sprintu koštala je Dera četvrtog mesta. Stević je na jednom prolaznom cilju bio drugi, na jednom treći i na brdskom cilju je bio treći. Sakupio je bonifikacije za prolazne ciljeve i sa 30. mesta u generalnom plasmanu popeo se na 18. mesto. Veoma sam zadovoljan jer, u izuzetno jakoj konkurenciji, imamo dva vozača u deset i treća smo ekipa – istakao je trener Partizan Srbije Dušan Banović.

U generalnom plasmanu vodi Firsanov sa 9:48,23 časova, Rudaskov ima, na drugoj poziciji 1,58 minuta zaostatka, dok je treći Popkov sa 2,01 minut slabijim vremenom. Plasman srpskih biciklista: 9. Žolt Der + 3,08 minuta, 10. Sobal + 3,12, 18. Stević + 45,47, 62. Hasanović + 45 minuta.

U ekipnom poretku vodi Sankt Peterburg (Rusija) ispred Itera Kaćuše (Rusija) i „Partizan Srbije“ koji ima 1,56 minuta zaostatka.

Poslednja, četvrta, etapa je u ponedeljak 10. maja 120 kilomtra (40 krugova po tri kilometra) oko Kremlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.