Zvezda odvela na Avalu preko 70 rekreativaca

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički klub Crvena zvezda organizovao je rekreativnu vožnju od centra Beograda do Avale i restorana Čarapićev brest. Vožnja je organizovana pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda a uz pomoć MUP-a, Klinike Anlave i Laste Beograd.
Učesnike je ispratio Novica Todosijević. Sa Trga Nikole Pašića, tradicionalnog mesta okupljanja, pošlo je preko sedamdeset rekreativaca koji su laganom i organizovanom vožnjom stigli do podnožja Avale gde su napravili pauzu a zatim u skladu sa svojim mogućnostima izvezli do vrha Avale i novog tornja. Krajni cilj je bilo poznato turističko izletšte Čarapićev brest, omiljeno mesto beogradskih biciklista.Organizator, Cvrena zvezda pripremio je besplatan ručak za sve učesnike koji su proveli lepo popodne u prirodi.

Posebno je bilo interesantno razgovarati sa Alanom Volhuterom, trenerom iѕ Južne Afrike koji po programu Olimpijske solidarnosti boravi u našoj zemlji i radi sa BS Srbije na unapređenju i razvoju biciklističkog sporta, ali i sa Draganom Ćirićem iz Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda koji je postao jedan od najredovnijih učesnika rekreativnih tura.Učesnici su se složili da je organizacija bila uspešna i da jedva čekaju sledeću vožnju sredinom juna do Obrenovca i izletišta Zabran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.