Čekajući Rio

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički klub Borac ušao je u 2013. godinu ambicioznije nego ikada. Na redovnoj skupštini kluba, održanoj sinoć u hotelu „Beograd“, predstvaljen je i novi senorski tim. Kvalitetna ekipa mlađih seniora sastavljena je od biciklista koji su počeli u Borcu, u međuvremenu vozili za druge klubove i sada se vratili u staro jato. Novu petorku čine: Jovan Zekavica, Stefan Stefanović, Lazar Filipović, Goran Antonijević i Marko Danilović…

 

 

– Sponzorstvo kompanije „AutoČačak“ omogućilo nam je da formiramo kvalitetniju seniorsku ekipu. NJene ambicije su da bude među tri najbolje u Biciklističkoj ligi Srbije, kao i da najmanje tri njena člana nastupaju za reprezentaciju. Ove godine biće održane Mediteranske igre i očekujemo da na njima učestvuje bar jedan takmičar BK Borac. Sve što budemo započeli 2013. ima jedan krajnji cilj, da neko od naših biciklista ispuni normu za Olipijadu u Rio de Ženeiru 2016. U novije vreme Čačak je imao samo jednog olimpijca, biciklistu Mića Brkovića. Norma za Olimpijske igre takmičari bi trebalo da ispune godinu dana pre Ria, što znači da imaju dovoljno vremena da se još razviju i sazre – rekao je Dragan Dostanić, generalni sekretar Biciklističkog kluba Borac.

Biciklistički klub Borac ima kompletne juniorsku, kadetsku i ekipu mlađih kadeta. Od ove godine imaće i parabiciklizam. U klub se ponovo vratio Lazar Filipović, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u paratriatlonu (trčanje, plivanje, vožnja bicikla). Nove discipline u kojima će se takmičiti biciklisti Borca su BMX i MTB, planinski biciklizam. Za BMX disciplinu je potrebna staza. „Obezbedili smo projekat. Ostaje nam da se sa gradskim rukovodstvom dogovorimo oko dobijanja staze, a za planinski biciklizam da pripremimo takmičare“, potvrdio je Dostanić.

Biciklistički klub Borac organizovaće u 2013. jubilarnu 20. Trku „Klasik Beogard-Čačak“, koja će biti bodovana za Prvenstvo Balkana.

Kao i većina drugih sportskih klubova, BK Borac se suočava sa nedostatkom novca. Od grada su dobili manju sumu od tražene, finansiraju se uz pomoć sponzora, donatora i članarina, a iz resornog ministrstva još uvek ne stiže nijedan dinar.

 

[nggallery id=18]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.