Jovana Crnogorac 13. na kraju etapne MTB trke na Kipru

posted in: Stare vesti | 0
Najbolje što je moglo u datom trenutku, višednevnu trku ekstra kategorije Maheras brda na Kipru Jovana Crnogorac zaključila je na 13. poziciji u generalnom plasmanu. Posle odvezene druge runde MTB Sanšajn kupa srpska prvakinja u mauntin bajku, na drumu i u ciklo – krosu, upisala je i 50 bodova na svetskoj rang listi Međunarodne biciklističke federacije (UCI).
Na kraju etape u kojoj je na programu bio klasičan kros – kantri, Crnogorac je bila 15…
– Prezadovoljan sam! Za početak sezone, Jovana ostvaruje bolje rezultate od očekivanih. Želja nam je bila da trku završi u prvih dvadeset, tako da 13. pozicija mnogo obećava pred nove izazove. Već kroz nekoliko dana očekuju je na nadmetanjima u Izraelu gde nastavlja da se dokazuje u redovima nove ekipe Oranž Manki iz Britanije – komentarisao je Nemanja Vajs, selektor srpske MTB reprezentacije.
U konkurenciji dama mlađih od 23 godine, Jovana je bila peta na u Maheras brdima.
– Posle etapa na kojima su se vozili hronometar i maraton, sve je funkcionisalo kako treba i na kros – kantri trci. Jedino je zaista bio vidan umor trećeg dana trkanja na mauntin bajku – zaključio je Vajs.
Za selektora je najvažnije bilo da je Jovana pokazala da može ravnopravno da se takmiči sa MTB svetskom prvakinjom njene kategorije Jolandom Nef iz Švajcarske, kao i vicešampionkom Janom Belomojnom iz Ukrajine. Pobednica u generalnom plasmanu je iskusna Holanđanka Marian Vos, olimpijska slavodobitnica na drumskoj trci u Londonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.