REPREZENTACIJA STARTUJE SEZONU NA ISTRI

posted in: Stare vesti | 0

Na Istri se poznaju junaci. Triptih trka na razuđenoj hrvatskoj obali prva su prava provera forme srpskih biciklista u novoj sezoni na dva točka. Svečana vrpca izazova seče se na drumovima danas za „Trofej Umaga“.
Dejan Marić, pobednik Lige Srbije iz 2012, i njegov timski kolega iz kragujevačkog Radničkog Esad Hasanović, zatim uzdanice Borca iz Čačka Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović, te Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca činiće reprezentaciju Srbije na predstojećim nadmetanjima. Selektor Radiša Čubrić odredio je sastav nacionalnog tima po isteku dvonedeljnih priprema izbornog karaktera održanih tokom februara u Igalu…

– Imali smo kontrolni trening na izuzetno zahtevnoj stazi u okolini Kraljeva i Čačka u nedelju. Reprezentativci su pokazali solidnu formu. Teško je davati prognoze u zoru nove sezone, ali najviše se u ovom trenutku očekuje od Zekavice – objasnio je Čubrić.
Sa rumunskom kontinentalnom ekipom Tušnad, u Hrvatskoj je takođe i Ivan Stević. Aktuelni državni prvak na hronometru i trostruki učesnik Olimpijskih igara neće međutim učestvovati u borbi za „Trofej Umaga“, kao ni za „Trofej Poreča“ četiri dana kasnije. Iznenadna bolest po povratku sa priprema iz Španije omela je planove Stevića i poljuljala formu, pa će prekaljeni srpski reprezentativac debitovati za novi tim tek na etapnoj trci „Istarsko proleće“ koja se vozi od 14. do 17. marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.