ZEKAVICA NAJBOLJE PLASIRANI SRBIN NA TRCI TROFEJ UMAGA

posted in: Stare vesti | 0
Osim polomljenog točka, srpski biciklisti u Istri dobro su još i prošli! Premijerno izdanje trke „Trofej Umag“ skraćeno je zbog nevremena, a posle 80 kilometara mučne vožnje krugom Umag – Novigrad – Buje – Savudrija slavio je Slovenac Aljaz Hočevar. Biciklista ekipe Adria Mobil zaključio je trku koja se boduje za UCI Evropski Tur u roku od dva sata i četiri i po minuta. Liniju cilja sa glavnom grupom overili su i srpski reprezentativci Jovan Zekavica i Marko Stanković.
Zbog toga što su u zvaničnim rezultatima objavljena imena samo prvih 30, na osnovu onoga što je iz Istre preneo selektor nacionalnog tima Radiša Čubrić zna se da je biciklista Borca iz Čačka bio okvirno 40. Stanković je zauzeo poziciju za otprilike desetak vozača nižu…

– Kiša je pravila velike probleme i narušavala bezbednost trke, ali je i sama organizacija bila prilično loša! Nadmetanje je dva puta zaustavljano, a jednom je promašena i staza! U takvim okolnostima prilično sam zadovoljan rezultatima koje su naši biciklisti ostvarili – komentarisao je Čubrić.
Stefan Stefanović je stigao do cilja malo posle Zekavice i Stankovića. Ostali srpski reprezentativci Esad Hasanović, Dejan Marić i Marko Danilović rano su izgubili kontakt sa glavnom grupom.
Selektora nacionalnog tima brinu najavljene vremenske prilike koje se neće mnogo menjati do sledeće trke koja se vozi u nedelju 10. marta za „Trofej Poreča“. Učestvovanje reprezentacije na takmičenjima u Istri omogućeno je sredstvima iz redovnog programa finansiranja Biciklističkog saveza Srbije od strane Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.