TRKA KROZ SRBIJU PONOVO U ČAČKU

posted in: Vesti | 0

Čačak! Jedan od centara srpskog biciklizma, dom jednog od najpoznatijih srpskih, ne samo biciklističkog kluba Borca, grad Čačak, i ove godine će, u septembru, ugostiti karavan međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju!
Ovu vest nam je potvrdio potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić koji je predvodio delegaciju BS Srbije koja je bila u poseti gradu Čačku.

Legenda čačanskog sporta, prvi čovek čačanskog biciklizma Dragan Dostanić i ja smo bili u poseti kod čelnika grada Čačka i sa najbližim saradnicima gospodina gradonačelnika Miluna Todorovića, kome se još jednom zahvaljujemo na bezrezervnoj podršci organizaciji Trke kroz Srbiju, zamenikom gradonačelnika gospodinom Vladanom Milićem i pomoćnikom gradonačelnika gospodinom Miroslavom Petkovićem smo veoma brzo našli „zejednički jezik“ i postigli dogovor da Čačak i ove godine, bude jedan od gradova domaćina Trke – zadovoljan je potpredsednik BS Srbije Dušan Gojić.

Dragan Dostanić, Vladan Milić, Dušan Gojić, Miroslav Petković

Čačak je i prošle godine, posle pauze od 16 godina , ugostio karavan 61. međunarodne trke „Kroz Srbiju“. Bio je domaćin druge etape (TRIJUMF JOVANA DIVNIĆA) ali i poslednje, cilja kojeg će se svi učesnici sećati sa osmehom na licu. Čačani su i tada, kao i nebrojeno puta do sada, pokazali da su ne samo grad sporta, već da su i grad biciklizma, na ponos svih velikih asova koje je BK Borac za svojih 76 godina postojanja, iznedrio.

Jovan Divnić je pobedio prošle godine drugu etapu Trke kroz Srbiju u Čačku

Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“, ove godine će jezditi po drumovima naše republike po 62. put. Pripreme naše najpoznatije i najveće biciklističke manifestacije su u punom jeku, interesovanje za učešće već sad je nadmašilo prošlogodišnje kada je u karavanu bilo 130 vozača iz 25 zemalja sa četiri kontinenta pa će organizatori biti na „slatkim mukama“.
Ubrzano se radi na utvrđivanju trase, potvrđeno je pre nekoliko dana da će trka startovati u Požarevcu a da će jedna od etapa biti i u Mionici. A kakvo je to , makar i biciklističko kolo, bez Čačana!

DAVINIĆ PROLAZI PRVI CILJEM U ČAČKU U 2. ETAPI 61. TRKE KROZ SRBIJU

Trka kroz Srbiju, kako reče prošle godine jedan od učesnika , ne dolazi u Čačak u goste. U čačku je Trka kroz Srbiju uvek kod svoje kuće.

FINALE 61. TRKE KROZ SRBIJU U ČAČKU 2021.
AUTO ČAČAK I ŠKODA UVEK UZ BICIKLISTIČKI SAVEZ SRBIJE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.