Biciklista Borca Ognjen Ilić treći na Mediteranskim igrama u Alžiru

posted in: Vesti | 0

Bronza za biciklistu Ognjena Ilića u hronometru! Naš predstavnik u biciklizmu danas je učestvovao u trci na hronometar i ostvario je odličan rezultat osvojiviši bronzanu medalju! On je trku dužine 25 km završio u vremenu od 32:19,00 minuta što je bilo dovoljno da ovaj sjajni biciklista završi na trećem mestu.

Ognjen Ilić je rođen u Aranđelovcu i aktuelni je državni prvak upravo u ovoj disciplini biciklizma. Hronometar je njegova specijalnost i on je to pokazao i na ovim Mediteranskim igrama koje su, prema njegovim rečima, predstavljale najvažnije takmičenje ove sezone. On je nedavno za sajt Biciklističkog saveza Srbije tokom priprema na kojima je boravio, izjavio: „Hronometarska trka je predviđena za 30. jun i predstavlja najviši cilj sezone, a verovatno i jednu od najznačajnijih trka moje dosadašnje karijere. Konkurencija će biti paklena, jer su članice asocijacije Mediteranskih zemalja sve same vodeće biciklističke sile sveta: Slovenija, Italija, Francuska, Španija, Portugalija, a i među ostalima ima sjajnih takmičara i kandidata za medalje. Radujem se ovom velikom izazovu i daću sve od sebe da postignem ono što se od mene očekuje.

Ognjen je na ovaj način pokazao da je sjajan mladi takmičar pred kojim je budućnost, a odmah nakon završene trke bio je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatom i vremenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.