DEVETNAEST MEDALJA ZA BICIKLISTE BORCA NA PRVENSTVU SRBIJE

posted in: Vesti | 0

Na drumskom Prvenstvu Srbije biciklisti BORCA osvojili šest zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih medalja. Pojedinačne titule osvojili mladji kadet Stefan Vučićević, mastersi Slaviša Veskovič, Miroslav Bogdanović I ekipa mastersa.

Prvenstvo Srbije za sve uzrasne kategorije u disciplini pojedinačni hronometar održano je u Erdeviku u petak 24.06.2022.godine. Seniori su vozili stazu dugu 30km, tri kruga po 10km. Očekivala se sigurna pobeda ovogodišnjeg pojačanja BORCA Ognjena Ilića, jer je prošle godine ubedljivo osvojio prvo mesto i specijalista je za ovu disciplinu.  Medjutim na prvom okretu prebrzo je ušao u zaokret i imao je pad. U tom padu došlo je do mehaničkog kvara na biciklu, koji je brzo otklonjen, ali izgubilo se dragoceno vreme. On je tokom trke uspevao da nadoknadi izgubljeno, ali to nije bilo dovoljno za prvo mesto. Osvojio je drugo mesto sa zaostatkom od 8 sekundi iza Dušana Rajovića koji nastupa za italijansku ekipu CORATEC.

 

Juniori su vozili dva kruga po 10km, treće mesto osvojio je Dejan Cogoljevič, a četvrto Boško Veličić.

Kadeti su vozili jedan krug od 10 km, a Vukašin Jovančević osvojio je sedmo mesto. Mladji kadeti vozili su stazu dužine 6km, a Stefan Vučićević osvojio je treće mesto.

Mastersi su vozili stazu dužine od 10km, u kategoriji od 40-50godina Slaviša Vesković oisvojio je prvo, a Toni Smiljanić drugo mesto. U kategoriji takmičara preko 50godina Miroslav Bogdanović osvojio je prvo mesto i postigao najbolje vreme u apsolutnoj konkurenciji masters.

U nedelju 26.06.2022godine održano je prvenstvo Srbije u drumskoj trci na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Seniori su vozili 13 krugova po 10,3km u ukupnoj dužini od  133,9km. Borac je nastupio oslabljen jer je  Ognjen Ilić otputovao na Mediteranske igre u Alžiri, ali na trci veoma aktivan je bio iskusni Marko Danilović. On je uspevao da bude u svakom ozbiljnom begu što mu se na kraju i isplatilo. U zadnjem odlučujućem begu bio je sa kasnijim pobenikom Dušanom Rajovićem-CORATEC Italija i Lukom Torkulovim-KRANJ Slovenija. Marko je na kraju osvojio treće mesto što je i Borcu kao ekipi bilo dovoljno za treće mesto.

Juniori su vozili 10 krugova po 10,3km=103km, Veoma dobru i aktivnu vožnju pokazali su Dejan Cogoljević i posebno Boško Veličić. Veličić je bio u svakom begu diktirao tempo vodećih i na kraju je osvojio treće mesto, što je za njuega uspeh jer je on i iduće godine junior. Sa njim na cilj su došli Dejan Cogoljević i Mihailo Stolić-LOTUS TEAM Sombor, a sprint je odlučivao pobednika u kom je najbrži bio Stolić ispred Cogoljevića i Veličića. Ekipno prvi je bio LOTUS TEAM Sombor, BORAC drugi i PARTIZAN-Beograd treći.

Kadeti su vozili  7 krugova po 10,3km=72,1km. Takmičari Borca nisu uspevali da prate vodeće  I došli su u drugoj grupi u kojoj su Vukašin Jovančević i Filip Ćeriman bili plasirani na osmo i deseto meto, ekipno BORAC je bio drugi iza METALCA- Kraljevo, a ispred SPUTNJIKA-Valjevo.

Mladji kadeti vozili su sedam krugova po 5,2km= 36,4km. Stefan Vučićević u veoma aktivnoj vožnji u zadnjem krugu uspeva da se odvoji od konkurenata i u solo vožnji ostvaruje pobedu. Borac u ovoj konkurenciji nije imao kompletnu ekipu.

Na prvenstvu su nastupili i polaznici Borčeve Škole biciklizma, kojima su ovo prvi nastupi i raduje treće mesto ekipno dečaka do 13 godina i četvrto mesto dečaka do 11 godina.

Mastersi su vozili 6 krugova po 10,3km=61,8km. U apsolutnoj kategoriji Nenad Jevtović osvojio je treće mesto iza bivših reprezentativaca Ivana Stevića i Dragana Spasića, a ujedno to je bio redosled takmičara od 40-50 godina. U toj kategoriji BORAC je osvoji ekipno prvo mesto. U kategoriji takmičara od 50-60 godina Miroslav Bogdanović je objedinio titulu sa hronometra i dodao  ekipnu titulu BORCU.

Ovogodišnja žetva medalja za bicikliste BORCA je jedna od najuspešnijih u istoriji kluba, kada se doda i treće mesto Alekse Radmilca na drumskom prvenstvu  Srbije za takmičare do 23 godine koje održano krajem maja meseeca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.