Aleksa Marić deveti u Karlovcu, osvojio još dva svetska boda!

posted in: Stare vesti | 0

Mladi biciklista Crvene zvezde Aleksa Marić zauzeo je deveto mesto na trci C – 2 kategorije u Karlovcu u Hrvatskoj i osvojio je dva nova svetska boda!

Na 15. mesto u konkurenciji biciklista iz Austrije, Slovenije, Češke, Hravatske… plasirao se Oliver Štrbac iz novosadskog Fanatika.

Odustao je zbog tešpkog kvara, najbolji srpski biciklista Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog, koji ovako opisuje trku u kategoriji elita:

– Staza je bila veoma teška, jer je dan uoči trke padala jaka kiša, pa je blato bilo najveći problem. Pao sam i to upravo na desnu stranu i iskrivio sam kuku na menjaču. Obišlo me je dosta biciklista, tako da, iako sam pokušao da nadoknadim izgubljeno vremene, nisam uspeo da uhvatim priključak i odustao sam. Da je sve bilo kako treba i ja bih se plasirao u prvih deset. Marićev rezultat je odličan, konkurencija je bila veoma dobra…

Tročlanu reprezentaciju Srbije vodio je selektor Ivan Davosir. Pobedio je takmičar iz Češke ispred Austrijanca i Slovenca.

Aleksa Marić je na svetskoj rang listi trenutno 222. sa 116 bodova. Naboljji plasman ima na 175. mestu Bojan Đurđić sa 144 boda. Srbija je 29. nacija sa 330 bodova. Marić je ove sezone zaradio 90 bodova za drugo mesto na Šampionatu Srbije, 25 bodova je osvojio za četvrto mesto na trci u Trikali, a jedan bod je dobio za deseto mesto na trci na Balatonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.