TRI MEDALJE SA PRVENSTVA BALKANA ZA MLADE BICIKLISTE BORCA

posted in: Stare vesti | 0

Proteklog vikenda u Beogradu održano je Prvenstvo Balkana u biciklizmu za juniore i kadete. U sastavu reprezentacije Srbije nastupilo je i četvorica biciklista Borca.

Prvog dana vožena je disciplina vožnja na hronometar. U kategoriji kadeta koji su vozili 9,2km Stefan Stefanović osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju, a Luka Samardžić je bio sedmi. U kategoriji juniora na stazi od 18,4km, Marko Danilović osvojio je peto mesto.


Drugog dana vožene su drumske trke. Kadeti su vozili sazu od Jajinaca, Avalskim putem do Djurinaca i nazad sa ciljem na Avali u dužini od 65,5km. I ovaj put Stefan Stefanović pokazao je dobru vožnju i osvojio je ponovo srebrnu medalju i bio je jedini takmičar sa dve medalje. Drugi čačanski kadetski reprezentativac Luka Samardžić osvojio je odlično 6 mesto, a kako je njemu ovo prva kadetska sezona iduće godine imaće šansu za medalju.

Juniori su vozili stazu od Jajinaca preko Ripnja, Barajeva, Sopota, Ralje do vrha Avale u dužini od 91,2km. Marko Danilović stigao je na cilj kao treći i osvojio bronzanu medalju. Drugi juniorski reprezentativac Lazar Jovanović, koji se dan pre Balkanskog prvenstva vratio iz Singapura sa Juniorskih Olimpijskih igara i zbog umora od dalekog puta nije pokazao više od 12 mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.