Aleksa Marić osvojio 25 svetskih bodova u Elatiju u Grčkoj

posted in: Stare vesti | 0

Mladi takmičar Crvene zvezde Aleksa Marić osvojio je oldično četvrto mesto i 25 svetskih bodova na trci na planinskim biciklima održanoj u smučarskom centru Elati u blizini Trikale u Grčkoj. Na deveto mesto u trci u kojoj su srpske bicikliste pratili brojni pehovi, osvojio je najbolji srpski vozač na planinskom biciklu Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog i zaradio 12 svetskih bodova! Zbog potpuno pocepane gume odustao je Ivan Tomić iz beogradskog Progresiva, koji je do defekta bio drugi iza grčkog olimpijca Peraklisa Ilijasa, 30. na svetskoj rang listi. Srpskog asa je  spiker na stazi stalno pominjao, čak i kao kandidata za prvo mesto!

    – Momci su u izvanrednoj formi i da nije bilo pehova pokupili bismo gomilu svetskih bodova – kaže selektor reprezentacije Srbije Ivan Davosir. – Đurđić je  na stazi, koja je bila loše obeležena, zalutao, kao još nekoliko biciklista i izgubio je desetak minuta dok je došao na prvi put. Tomić je gadno isekao gumu, nije mogao da je popravi i odustao je. Da su ostali u trci, imali bismo, sugurno drugo i treće mesto. Ovakvu dobru formu moramo da iskoristimo i da pronađemo način, uz podršku  u BSS da odemo na jaku trku u  Alanju u Turskoj u prvoj nedelji  jula… Bilo bi šteta da ne osvojimo još dragocenih bodova za olimpijske kvalifikacije za London 2012. koje su u toku.

     Na svetskoj rang listi UCI najbolji plasman ima Bojan Đurđić koji je trenutno 157. sa 158 bodova. Na 201. mestu je Boris Popović iz Ris sajaklinga sa 124 boda. Ukupno je rangirno 1.616 vozača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.