Nikola Stefanović pobedio u trci u Kruševcu

posted in: Stare vesti | 0

Mladi biciklista beogradskog prfi tima Partizan Srbija Nikola Stefanović osvojio je prvo mesto u kategoriji elita u trci „Tur de Kruševac“ održanoj po velikom nevremenu i jakom pljusku.

    Stefanović je pobegao  posle nekoliko krugova (staza je bila skraćena sa 35 na 30 krugova po 2,6 km zbog provale oblaka) i solo stigao na cilj pretekavši druga iz kluba Svetislava Blagojevića koji je odsprintao grupu. Na treće mesto plasirao se Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca. Trka elite nije bodovana za Ligu Srbije.

    – Sjajna vožnja Nikole Stefanovića i velika pobeda – zadovoljan je bio sportski direktor Partizan Srbije Dušan Banović. – Šteta što je nevreme pokvarilo trku, bilo je i dosta padova, povredili su se Aleksandar Milivojević i Mladen Mirkovićč  iz kraljevčakog Metalca…

    Partizan je zebeležio uspeh i u trci masresa gde je slavio Miroslav  Bata Uskoković ispred Zorana Pavlovića (Kraljevo).

    Za Ligu Srbije bodovane su trke juniora, kadeta i mlađih kadeta. Najviše uspeha imao je čačanski Borac sa tri pobede u ove tri kategorije, dok je kraljevački Metalac imao dva druga i dva treća mesta, a niški Železničar MBN po jedno drugo i treće mesto…

    Plasmani u ostalim trkama – juniori: 1. Marko Danilović (Borac, Čačak), 2.  Đorđe Stevanović (Železničar MBN), 2. Marko Bogdanović (Železničar MBN) itd.

    Kadeti: 1. Stefan Stefanović (Borac), 2. Miloš Borisavljević (Metalac), 3. Marko Polumirac (Metalac).

    Mlađi kadeti: 1. Nemanja Dugalić (Borac), 2. Darko Devedžić (Metalac), 3. Jelena Erić (Metalac) itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.