Aleksa Veličković 22. u Monfalkoneu, Stefan Ivković pobedio prolazni cilj

posted in: Stare vesti | 0

Srpski juniori odlično su vozili na trci „Kopa Montes“ u Monfalkoneu u Italiji.

Aleksa Veličković, reprezentativac aranđelovačke Šumadije osvojio je 22. mesto sa20 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Slovenca Polanca, dok je Stefan Ivković pobedio na prvom prolaznom cilju!

– Veoma sam zadovoljan kako su vozili – kaže selektor Saša Gajičić. – Veličković je imao peh da je u podnožju poslednjeg uspona dobio defekt kada  je bio u vodećoj grpi. Dok je  otklonio kvar, rivali su mu odmakli.  Ivković je u početku trke na stazi od 114 km, bio veoma aktivan, osvojio je nagradu na prvom prolaznom cilju. Dobro je vozio drugi Aranđelovčanin Uroš Jovanović koji je popustio u samom finišu, a trku je u konkurenciji 144 vozača završio i Čačanin Lazar Filipović.

Polanc je trijufovao u sprintu grupe od 14 biciklsta ispred Italijana Rosija i Slovenca Neita. U grupi od oko 20 vozača koja je stigla sa 20 sekundi zaostatka, trku je završio Aleksa Veličković (ukupno 22.) a na 40. mestu, sa 50 sekundi zaostatka bio je Uroš Jovanović u trećoj grupi od oko 25 biciklista.  Trka je imala deset prolaznih ciljeva i tri brdska cilja, a i cilj je bio na brdu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.