Đurđić upecao prve bodove u Ribarskoj banji

posted in: Stare vesti | 0

Bojan Đurđić, naš najuspešniji takmičar na planinskom biciklu, reprezentativac kragujevačkog Radničkog, pobedio je u prvoj trci „Bicklističke lige Srbije“u sezoni u Ribarskoj banji, posvećenoj kralju Petru Prvom Karađorđeviću. Odlični domaćini bili su biciklistički radnici kluba Bela stena iz Kruševca i Specijalne bolnice u Ribarskoj banji na čelu sa direktorom Branislavom Katančevićem, koji je obećao da će dogodine trka imati međunarodi karakter i da će predstaviti potencijale Jastrebca kao planine idealne za biciklisitičke ture i takmičenja na planinskom biciklu.

Đurđić je u ranoj fazi trke, vožene po blatnjavoj i tehnički zahtevnoj stazi sa krugom od 4,3 km, imao  gumi defekt, pokušao je da  ga otkloni, ali je morao da trči i nosi bickl dva kilometra do tehničkog boksa. Vratio se, međutim, u trku i u sjajnom tempu, nadoknadio zaastatak od četiri minuta i na kraju ubedljivo trijumfovao sa tri minuta boljim vremenom do Borisa Popovića iz novosadskog Ris sajklinga i Ivana Tomića iz beogradskog Progresiva.

U trci dama, mlada Jelena Erkić (rođena 1996.)  iz kraljevačkog Metalca u debitantskoj trci na nlaninskom biciklu je povela, ali je slomila menjač i morala da odustane. Pobedila je Venesa Durman iz novosadskog  Fanatika.

Najbolji vozač do 23 godine bio je Aleksa Marić iz Crvene zvezde, a najbolji omladinac Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog…

Plasmani, prva trka Lige Srbije u Ribarskoj banji, elita. 1. Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) 2:13,00, 2. Boris Popović (Ris sajkling) 2:16,00, 3. Ivan Tomić (Progresiv) 2:20,00 časova itd.

Do 23 godine: 1. Aleksa Marić (Crvena zvezda), 2. Oliver Štrbac (Fanatik), 3. Stefan Mićić (Borac).

Juniori: 1. Mirko Skandarski (Radnički, Kragujevac), 2. Miloš Stojanović (Metalac, Kraljevo), 3. Aleksandra Cvetković (Radnički, Kragujevac).

Dame: 1. Vanesa Durman (Fanatik), 2. Nikoleta Mitrović (Orlovac, Crna Trava), 3. Selena Duškić (Metalac, Kraljevo).

Mastersi: 1. Bojan Vasović (Borac, Čačak), 23. Nenad Mirić (Progresiv), 3. Milanko Usiljanin (Baunti).

Kadeti: 1. Stefan Filipović (Metalac), 2. Ivan Jovan (Hajduk, Kula), 3. Marko Simijonović (Orlovac).

Mlaši kadeti: 1. Ivan Dudaš (Hajduk, Kula), 2. Aleksandar Lončarević (Ciklomanija, Zrenjanin), 3. Momčilo Gajić (Fanatik, Novi Sad).

Hobi sport: 1. Atila Kovač (Bačka Topola), 2. Dejan Jojkić (Novi Sad), 3. Željko Rakić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.