Žolt Der peti u Beogradu

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der reprezentativac profi ekipe „Partizana Srbija“ osvojio je peto mesto u drugom delu trke „Banjaluka – Beograd“ voženom na stazi od Bjeljine do Beograda od 128 kilometra.

Na cilju kod Ade Ciganlije, Der je odsprintao grupu od sedam biciklista, koja je stigla sa 3,17 minuta zaostatka iza pobednika Mateja Marina (Slovenija, Perutnina – Ptuj). U toj grupi bio je i Aleksandar Dukić iz niškog Železničara MBN kojij je stigao šesti i Predrag Prokić iz kragujevačkog Radnikog koji je etapu završio na 11. poziciji u konkurenciji 81 bicikliste iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Mađaraske, Slovačke, Grčke, Republike Srpske i Srbije.
– Etapa je bila veoma dinamična, prosek pobednika je bio preko 48 kilometra na čas i kada se izdvojila grupa od petorice bicivlista, pokušali smo da ih ulovimo, ali su vozili kao da imaju krila – komentar je Dušana Banovića trenera „Partizana Srbije“. – Jedino što je Der mogao je da sprinta za peto mesto. U tri dana nikako nije uspeo da se popne na pobedničko postolje, a stalno je bio blizu: četvrti u kriterijumu u Banjaluci, šesti u prvom delu trke Banjaluka – Brčko i sada – peti…
Organizatori trke su banjalučki biciklistički radnici na čelu sa Tihomirom Kuvaljom i klub BSK kao i beogradski Partizan, a na čelu organizacionog odbora trke od Bjeljina do Beograda bio je Mićo Mićić načelnik opštine Bjeljina. Pomogli su Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, firme Aksiom sport, Doga – digitalna ofset grafika, Enervit, Dunav osiguranje. Ledžend, Leda sport i Dom zdravlja dr Ristić. Direktor trke bio je Dušan Banović, a glavni sudija Nebojša Subić (Srbija).
Rezultati, drugi deo trke „Banjaluka – Beograd“, staza Bjeljina – Beograd 128 km: 1. Matej Marin (Slovenija, Perutnina Ptuj) 2:37,37 časova, 2. Nik Burjek (Slovenija, Sava – Kranj) + 8 sekundi zaostatka, 3. Borislav Ivanov (Bugarska, nacionalni tim), 4. Robert Vrečer (Slovenija, Perutnina )- svi u vremenu drugog, 5. Žolt Der (Srbija, „Partizan Srbija“) + 3,17 minuta, 6. Aleksandar Dukić (Srbija, Železničar MBN), 11. Predrag Prokić (Srbija, Radnički – Kragujevac) 15. Nikola Kozomara (Srbija, „Partizan Srbija“) +8,02 minuta, 16. Dejan Marić (Srbija, Železničar MBN) – isto vrmen, 17. Nikola Stefanović (Srbija, „Istok Bjeljina“) 8,11 minuta zaostatka itd. Etapu je završilo 75 biciklista, od 81 koliko je stratovalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.