Kozomara peti, Der šesti, Spasić osmi na trci „Baljaluka – Beograd“!

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklizam upisao je prve svetske bodove u novoj sezoni u prvom delu trke kategorije 1.2 „Banjaluka – Beograd“ voženom na stazi od 194,1 kilometar od Banjaluke do Brčkog.
Mladi vozač profi ekipe „Partizan Srbija“ Nikola Kozomara zauzeo je peto mesto, njegov iskusniji suvozač Žolt Der šesto, dok je osmu poziciju osvojio Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN. Kozomara, koji je ujedno i najbolji biciklista do 23 godine na ovoj manifestaciji, dobio je 10, Der osam, a Spasić tri svetska boda za plasman. Među prvih 15 na trci na kome učestvuje 85 biciklista iz Italije, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Grčke, Slovačke, Hrvatske, Srbije (Metalac Kraljevo, profi tim „Partizan Srbija“ i Železničar MBN – Niš) i Republike Srpske (BSK Banjaluka), plasirao se na 11. mesto Nebojša Jovanović u majici niškogŽelezničara MBN.
– Kozomara je za zaslužio da se nađe i na postolju, bio je najaktivniji vozač u toku veoma naporne i dugačke etape. Kada je posle starta pobegao Milanko Petrović iz Metalca i pobedio na prvom prolaznom cilju, Kozomara je „skočio“ iz karavana ulovio ga i zajedno su vozili preko 50 kilometra – kaže trener Partizana Dušan Banović. – Ulovljeni su, da bi na 70 kilometru ponovo došlo do bega grupe od 19 biciklista u kojoj su, od Partizanovih vozača bili Stević, Der i Kozomara. U sprintu, međutim, Kozomara se nije najbolje snašao, za ovakav finiš potrebno je i malo iskustva i, objektivno, moglo je da bude i bolje…

Pobedio Slovenac Jure Zrimšek iz Save u sprintu grupe od 16 biciklista ispred Maroša Kovača (Slovačka, Dukla – Trenčin) i Jasuhari Nakajame (Japan, Nipo – Italija).
Crno beli su dobro vozili i u kriterijumu u Banjaluci dan uoči starta trke. Žolt Der reprezentativac profi ekipe „Partizan Srbija“ osvojio je četvrto mesto, peto mesto osvojio je takođe vozač beogradskih crno – belih Nikola Kozomara koji je ujedno bio i najbolje plasirani biciklista do 23 godine. Pobedio je Slovenac Robert Podgornik iz hrvatske profi ekipe Loborika, koji je stazu od 48 kilometra prešao za 1:04,53 časova.
U sunbotu 24. aprila voziće se druga etapa trke „Banjaluka – Beograd“ od Bjeljine do Beograda (132 km) a cilj je oko 14 časova kod parkinga na Adi Ciganliji.
Rezultati, trka „Banjaluka – Beograd“ 194,1 km, prosek 41,6 km na čas, kategorije 1.2: 1. Jure Zrimšek (Slovenija, Sava – Kranj) 4:39,57 časova, 2. Maroš Kovač (Slovačka, Dukla – Trenčin), 3. Jasuhari Nakajama (Japan, Nipo – Italija)., 4. Robert Podgornik (Slovenija, Loborika – Hrvatska), 5. Nikola Kozomara, 6. Žolt Der (obojica profi tim „Partizan Srbija“)… 8. Dragan Spasić (Srbije, Železničar MBN) …11. Nebojša Jovanović (Srbija, Železničar MBN) – u vremenu prvog…17. Ivan Stević (Srbija „Partizan Srbija“) + 55 sekundi, 22. Mladen Mirković (Srbija, Metalac – Kraljevo) + 3,23 minuta, 25. Aleksandar Milivojević (Srbija, Metalac) – isto vreme, 37. Dejan Marić (Srbija, Železničar MBN) + 3,23 minuta itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.