Aleksa Veličković 57. na juniorskom Šampionatu sveta u Italiji

posted in: Stare vesti | 0

Aleksa Veličković, juniorski reprezentativac aranđelovačke Šumadije zauzeo je solidno  57. mesto u konkurenciji 145 vozača iz 45 zemalja na Šampionatu sveta u italijanskom mestu Ofida sa 6,13 minuta slabijim vremenom od pobednika Francuza Olivijea le Gaka.

Drugi srpski predstavnik, takođe reprezentativac Šumadije Uroš Jovanović odustao je na dva kruga pre završetka trke, koja je imala ukupno devet krugova odnosno 125 km!

– Zadovoljan sam, momci su bili borbeni na veoma teškoj stazi i šteta je što je Uroš Jovanović na polovini trke pao sa  većom grupom biciklista. Dok se ispetljao iz gužve odmaklu su mu, ali je ipak uspeo da ulovi grupu. Međutim, tu je dosta potrošio snage i dva kruga pre kraja morao je u boks. Aleksa Veličković je odlično vozio, šest krugova je bio u glavanoj grupi od oko 60 biciklista. Dva kruga pre kraja došlo do „cepanja“ karavana. Veličković je pustio glavnu grupu u kojoj je bilo oko 25 biciklista i stigao je 57. – rekao je selektor Saša Gajičić. – Sada je na redu novi izazov, Veličković će se priključiti našem biciklističkom timu  u kome su i Jovana Crnogorac, Filip Pavlović i Lazar Jovanović koji u ponedeljak 9. avgusta odlazi na Letnje olimpijske igre mladih u Singapur.

Francuz Olivije le Gak stazu je prešao za 3:32,05 časova prsečno 36,2 km na čas. Stigao je solo na cilj sa tri sekunde prednosti pred grupom od 14 biciklista. U sprintu drugo mesto pripalo je Australijancu Džeju Mekartiju , a treće Belgijancu Jasperu Stujvenu. Trku je završilo tačno 100 biciklista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.