VESTI IZ BICIKLIZMA

posted in: Stare vesti | 0

U subotu 07.08.2010.godine u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije u tržnom centru Merkator u Beogradu svečano je ispraćen mladi Olimpijski tim za prve Olimpijske igre mladih u Singapuru. U satavu naše delegacije biće 32 sportiste u osam olimpijskih sportova. Jedan od članova tog tima biće i mladi biciklista Biciklističkog kluba BORAC, Lazar Jovanović. On će nastupiti u dve discipline, drumska trka i MTB trka. Igre traju od 14-24.Avgusta 2010.godine i okupiće 3600 mladih sportista sa cele planete.

U nedelju 08.08.2010.godine održana je osma trka za biciklističku ligu Srbije za mlađe kategorije u Novom Pazaru. Kadeti su vozili stazu od Novog Pazara, Tutina, Ribarića do mesta pode u dužini od 60km. Novu pobedu izvojevao je Stefan Stefanović i učvrstio vođstvo u generalnom plasmanu. Zbog taktičke greške ostalih članova ekipe, ekipa Borca bila je drugoplasirana iza kraljevačkog Metalca.

Mlađi kadeti vozili su nešto kraću stazu na istom delu puta u dužin i od 40km. Do ove trke vodeći u generalnom plasmanu, takmičar Borca Nemanja Dugalić imao je pad na spustu ka Tutinu i to su iskoristili njegovi direktni konkurenti da se odvoje. Do kraja trke nije uspeo da ih stigne, tako da je osvojio treće mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.