Beograd domaćin Šampionata Balkana

posted in: Stare vesti | 0

Beograd će u subotu 4. avgusta i nedelju 5. avgusta ugostiti najbolje bicikliste, juniore i kadete Balkana. Na šampionatu će učestvovati biciklisti iz Rumunije, Kipra, Bugarske, Turske, Moldavije, BiH, Makedonije i po dve ekipe iz Srbije.
– Prvi put na Šampionatu Balkana voziće biciklisti iz Moldavije – naglasio je na konferenciji za medije u SOS kanalu Nebojša Popov predsednik organizatora Šamppionata Balkana Biciklističkog saveza Beograda.- Zahvaljujemo se generalnom sponzoreu firmi Itera iz Rusije, Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda i opštinama Stari Grad i Vračar, kao i svim našim sponzorima i prijateljima biciklističkog sporta na podršci. Nadamo se da će obe majce i u drumskoj trci i na hronometra ostati u Srbiji.
Marko Živanović pomoćnik direktor šampionata Nikole Jakovljevića je istakao da su obe staze i za hronometar i za drumsku trku izuzetno zahtevne:
– Hronometar je u subotu od 8,30 časova na Ušću i namerno smo pomerili start jer smo znali da će biti visoke temperature. Juniori voza 11 km, kadeti 16,5 km. Drumska trka u nedelju startuje u 10 časova kod Metroa na Vidikovcu a cilj je Ripnju u Avalskoj ulici. Kadeti će voziti 63,5 km, a juniori 88,5 km. Konfiguracija je takva da na pobedu može da računa samo veoma kvalitetan i dobro pripremljen biciklista…
Dušan Banović potpredsednik BSB i pomoćnik generalnog direktora šampionata govoreći o konkurenciji je podvukao:
– Lane u juniorskoj trci Srbija je osvojila prva tri mesta. I ove godine se nadamo lepim plasmanima jer imamo dobru selekciju predvođenu šamponom Balkana Milošem Borisavljevićem iz Metalca koji je nedavno u trci u Austriji zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu. Najveći rival će mu biti Bugarin Mitko Donkovski.
Marko Pročikević generalni sekretar Balkanske biciklističke unije se zahvalio BSB na gostoprimstvu i naglasio:
– Ne znamo što nema Grka koji imaju odlične juniore. Crna Gora nije prijavila vozače jer u tim kategorijama nema takmičara u drumskom biciklizmu. Želim dobrodošlicu Moldaviji, nadam se da će dogodine i Slovenija poslati svoje juniore i kadete.
Dvojica Partizanovih juniora Luka Kotur i Aleksandar Mitić su obećali da će na stazi koju dobro poznaju dati sve od sebe. Oni su u juniorskoj prvoj reprezentaciji sa Milošem Borisavljevićem iz Metalca i Stefanom Stefanovićem iz čačanskog Borca. Vodiće ih selektor seniora Radiša Čubrić. U drugoj selekciji Srbije su Borislav Simonović (Borac), Slavko Panić (Partizan), Marko Polumirac i Ljubormir Erac (Metalac). Vodiće ih Branko Banović direktor Partizana.
U dve kadetske selekcije Srbije su –„A“: Milan Bogdanović i Strahinja Janković (Železničar MBN, Niš), Dušan Rajković (Metalac) i Andrej Galović (Partizan), „B“: Stefan Jovanović i Darko Devedžić (Metalac), Dario Nimčević (Spartak) i Milan Rulić (Boba, Valjevo).
Sekretar BS Beograda Ranko Marić poželeo je dobrodošlicu gostima i naglasio da su u sponzorskom pulu iz Iteru i Vila Jelena, Holidej In, Salkano, Nelt, Fruvita, Metro, Avia, Lasta, Leonardo, Kika, Maruška, Aksiom, Beogradski vodovod i kanalizacija, Denstar, Auto moto savez Srbije i Dom zdravlja Dr Ristić čiji je predstavnik na konefenciji za medijeTanja Mrđanov istakla da će jedna akipa dežurati na trkama , ali da se nada da neće biti posla.
Prošle godine Đorđe Stevanović je bio drugi na hronometar, a u drumskoj trci Borisavljević, Stevanović i Aleksa Veličković osvojili su prva tri mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.