„Biciklom kraj reka Vojvodine“ od 8. do 15. avgusta

posted in: Stare vesti | 0

Tura namenjena svima koji vole biciklizam „Biciklom kraj reka Vojvodine“ održaće se do 8. do 15. avgusta. Organizatiri su Bicklistički savez Vojvodine i Turistička organizacija Bokdvine. Podržale su je turističke organizacije Sombora, Novog Sada, Bača, Pokrajinski sekretarijat za privredu, Opština Vrbas, a konferenciji za medije u prostorijama Regionalne Privredne komore Novog Sada, na kojoj je predstavljen vodič na srpskom i engleskom o ovoj turi u izdanju TV Studija Bečkerek, BSV i TO Vojvodine,  prisustvovali su i predstavnici Turističke agencije Bon vojaž, Autoturista, Novosadskog ekološkog centra i Eko pokreta „Forme ljubavi“.

– Cilj je da ljubiteljima biciklizma, ne samo iz Srbije, nego i iz regiona ponudimo atraktivnu turu na kojoj će moći da se uvere u lepotu naših reka  -istakao je Nebojša Subić direktor ovog projekta. – Tura će se voziti brzinom od 10 do 15 km na čas, nije u pitanju trka već uživanje u vožnji i prirodi i birali smo prave vojvođanske puteve kraj Dunava i Tise. Obezbedili smo podršku učesnicima, mehaničara, stručnu pratnju, vozila za prevoz prtljaga kao i smeštaj i ishranu, a prijave se primaju do 1. avgusta na mejl bsv.velo@sbb.rs ili na faks 021/504-538.

Tura će biti podeljena u nekoliko etapa. Prva je Novi Sad – Titel (52 km), druga Titel – Novi Bečej (75), treća Novi Bečej – Senta (56), četvrta Senta – Apatin (105), peta Apatin – Bačko Novo Selo (70), šesta Bačko Novo Selo – Novi Sad (70).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.