Bogat biciklistički vikend: juniorska reprezentacija u Varaždinu, dve kadetske selekcije u Kazanlaku!

posted in: Stare vesti | 0

Bogat vikend za srpski biciklizam: juniorska reprezentacija učestvovaće u subotu 9. aprila na trci Kupa Hrvatske u Varaždinu, dok će se dve kadetske selekcije takmičiti na dvodnevnoj trci u Kazanlaku u Bugarskoj.
– Otpala je trka u blizini Treviza u Italiji u nedelju, iz proceduralnih razloga, jer navodno domaćini primaju, pošto je reč o juniorskoj manifestaciji iz nacionalnog kalendara, samo ekipe iz susednih zemlja – kaže selektor mlađih kategorija Saša Gajičić.- Planirali smo, inače da idemo prvo na trku u Varaždin i, potom, produžimo za Italiju. Sada nam ostaje samo Varaždin, gde će biti dobra konkurencija jer učestvuju i Slovenci, i startovaće, pod vođstvom Marka Nikićijevića, trenera aranđelovačke Šumadije, Aleksa Veličković i Uroš Jovanović iz Šumadije, Marko Danilović iz čačanskog Borca i Miloš Borisavljević iz kraljevačkog Metalca.

Gajičić će sa velikom grupom od 11 kadeta otputovati u Kazanlak u Bugarsku na dvodnevnu trku. Na listi su Luka Kotur, Aleksandar Mitić, Stefan Jovanović i Željko Klisura (svi Partizan), Boris Simijonović i Nemanja Dugalić (Borac, Čačak), Stefan Filipović i Darko Devedžić (Metalac), Boris Kopunović, Dario Nimčević i Mišel Sekereši (Spartak, Subotica).
– U subotu je pre podne drumska trka, a po podne hronometar, u nedelju je kriterijmska trka koja nam je posebno interesantna jer spremamo jednu grupu kadeta za EJOF u Turskoj, a tu se vozi i kriterijum – objasnio je Gajičić. – Kao dobra kontrola, posluži će nam festival u Koniji u Turskoj 20. aprila gde se voze dva kriterijuma a učestvovaće Dario Nimčević, Mišel Sekereši, Nemanja Dugalić i Darko Devedžić. Mogu da startuju vozači rođeni 1996, 1997. i 1998. Organizatri su nam platili avionske karte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.