Bojan Đurđić – četiri pobede u četiri trke!

posted in: Stare vesti | 0

Bojan Đurđić, reprezentativac kragujevačkog Radničkog osvojio je prvo mesto u trci na planinskimm biciklima za Ligu Srbije u Crnoj Travi „Balkan kup – memorijal Bogdana Bogdanovića“ čiji je odličan organizator bio klub Orlovac uz podršku GTP „Milentije Popović“ i firmi Crnotravac invest, Balkan, Viadukt (Beograd) i Banković. Sudle su dve dame iz crne Trave Vesan Nikolič i Sunčica–Stanković. Ovo je četvrta pobeda u četiri ligaške trke Bojana Đurđića!

Đurđić je pretekao belgijskog biciklistu Voutera Klepa (vozi za sofijski Mamut, čiji su biciklisti takođe učestvovali), koji je u odlučujućem delu trke pogrešio (a i pre toga je imao problema sa kočnicama), pa ga je Đurđić dostigao i pretekao Treće mesto osvojio je Boris Popović iz Ris sajklinga, a četvrto Aleksa Marić iz Crvene zvezde. Tako mu je pripala i nagrada za najboljeg biciklistu do 23 godine, ispred nove zvezde srpskog planinskog biciklizma Marka Popovića (Ris sajkling) i Akoša Brindze iz Kapriola (Bačka Topola). U bodovanju za ligu prva trojica su Đurđić, Popović i Marić.

– Orlovac se pokazao kao odličan domaćin, staza je bila zahtevna, skoro svetska, i malo ćemo je korigovati za Prvenstvo Balkana  1. avgusta, da bude primerena nivou takmičenja – kaže sportski direktor Radničkog Aleksandar Marić. – Forma srpskih biciklista je dobra, treba očekivati lepe vesti sa Balkanijade…

Takođe, domaćini su promovisali i prvi biciklistički park u Srbiji za planinski biciklizam – olimpijsku disciplinu kros kantri, koju pomaže i država kroz nacionalni investicioni plan i pokazalo se da Crna Trava ima izvanredne uslove i za razvoj veoma popularnog i isplativog ciklo turizma.

Nikoleta Mitrović iz Orlovca pobedila je u trci dama, ispred Vanese Durman iz Fanatika i Ružice Šmelcerović iz Orlovca. Najbolji junior bio je Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog, drugi je bio njegov drug iz kluba Aleksandra Cvetkovića i Negovana Stanačkova iz Orlovca.

Najuspešniji kadet bio je Marko Simijonović iz Orlovca, drugo mesto pripalo je Ognjenu Stankoviću uz Orlovca, dok je treći bio Deneš Horvat iz Ciklomanije (Zrenjanin).

U hobi  klasi slavio je Andre Kalmar, najbolji masters bio je Bojan Vasović iz Borca (Čačak),

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.