Bojan Đurđić i Aleksa Marić završili Ligu Srbije u planinskom biciklizmu bez izgubljene trke!

posted in: Stare vesti | 0

Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog završio je Ligu Srbije u planinskom biciklizmu bez izgubljene trke u kategoriji elita, dok je u kategoriji vozača do 23 godine isti podvig napravio Aleksa Marić iz Crvene zvezde!
Obojica su trijufmovala u svojim konkurencijama u poslednjoj, sedmoj, trci na Popovici na Fruškoj Gori, koju je uspešno organizovao klub Novi Sad i agilni predsednik Nemanja Vajs na odličnoj stazi!

Đurđić je u kategoriji elita bio brži od Alekse Marića, dok je treće mesto pripalo Ivanu Jovanoviću iz Metalca (Kraljevo). Četvrti je stigao Boris Popović iz Ris sajklinga (Novi Sad) a peti Oliver Štrbac iz Fanatika.
U konkurenciji vozača do 23 godine slavio je Marić, ispred Štrbca i Marka Popovića iz Ris sajaklinga (Novi Sad).
Najuspešnija dama bila je Kristina Pap iz Kapriola (Bačka Topola) ispred dve mlade takmičarke BK Novi Sad Jovane Crnogorac i Milice Rakić. Jovana Crnogorac je, ujedno, bila i najbolja juniorka, druga je Milica Rakić.
Junior kragujevačkog Radničkog Luka Nikolić pobedio je u poslednjoj trci sezone za omladince, ispred Negovana Stanačkova iz Orlovca Sistem FTO (Crna Trava) i Nemanje Glišića iz BK Novi Sad.
U kadetskoj trci trijumfovao je Vladan Travičić iz BK Novi Sad, drugi je bio Aleksandar Mitić iz Partizana, treći Ivan Jovan (Hajduk, Kula). Najbolji mlađi kadet bio je Danijel Njiradi iz Kapriola, drugo i treće mesto osvojili su Milutin Zeljković i Jovan Dević (obojica BK Novi Sad). Najuspešniji takmičar u hobi klasi bio je Mario Kojić iz Modriče.
– Ovim je završena sezone što se tiče lige, čestitam Đurđiću i Mariću koji su osvojili žute majice, i to ubedljivo, u svojim kategorijama – kaže selektor Ivan Davosir. – Međutim, na planinskim biciklima voziće se još tri trke takozvanog MTB opena, koje organizuje klub iz Šida. Prva je u nedelju 17. oktobra u Šapcu, a još dve su planirane u Šidu i Erdeviku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.