Đurđić i Marić na Popovici voze počasni krug

posted in: Stare vesti | 0

Poslednja trka Lige Srbije u planinskom biciklizmu „MTB trofej Novog Sada“ održaće se u subotu 9. oktobra na stazi na poznatom novosadskom izletištu Popovica.
Kako je sopštio Nebojša Vajs, predsednik kluba Novi Sad, organizatora trke (sa BS Srbije), očekuju se uzbudljiva nadmetanja na stazi koju svi učesnici poznaju, kao i dobar odziv.

U 11 časova startovaće mlađi kadeti (jedan krug, 5 km) i kadeti (dva kruga). Od 13 časova su trke za elitu i do 23 godine (šest krugova),  juniore i masterse (po četiri kruga),  žene – elita i juniorke (po dva kruga).
U generalnom plasmanu pred poslednju trku u kategoriji elita Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) vodi sa210 bodova i pošto se za pobedu dobija 35 poena, već je obezbedio titulu, jer drugoplasirani Aleksa Marić (Crvena zvezda) ima 162 poena. Treće mestio pokušaće da sačuva Oliver Štrbac iz novosadskog Fanatika koji ima 136 poena.
Aleksa Marić vodi u konkurenciji biciklista do 23 godine sa 210 poena i takođe je nedostižan. Oliver Štrbac na drugom mestu ima 172 boda, dok trećeplasirani Akoš Brindza iz Kapriola (Bačka Topola) ima 154 bod i eventualnom pobedom na Popovici može da se domogne i drugog mesta.
Aleksandar Cvetković iz kragujevačkog Radničkog sa 144 boda vodi u juniorskoj kategoriji, gde je bitka za titulu i najneizvesnija. Drugi je Mirko Skandarski njegov drug iz kluba sa 140 poena, a treći Negovan Stanačkov iz Orlovca Sistem FTO iz Crne Trave sa 136 bodova. Zvaničan redosled u generalnom plasmanu znaće se tek kada se odbiju dva najslabija rezultata u sezoni, ali je jedino izvesno da će za Đurđića i Marića Popovica biti samo počasni krug jer su pobedili u svim trkama za Ligu ove sezone u svojim kategorijama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.