Bojan Đurđić orao sa Avale

posted in: Stare vesti | 0

Sjajni reprezentativac kragujevačkog Radničkog, koji ove sezone vozi u majici „Salkano tima“, Bojan Đurđić, osvojio je prvo mesto na trci na planinskim biciklima „Salkano kup“ na Avali u Beogradu pretekavši u kategoriji elita dva hrvatska takmičara Filipa Turka i Robija Suljevića. Đurđić je osvojio 30 bodova za svetsku rang listu za koju se ove trka bodovala u C 2 kategoriji.
Svetske bodove od srpskih biciklista osvojili su i petoplasirani Aleksa Marić iz Crvene zvezde (12) i šestoplasirani Ivan Jovanović iz beogradskog Progresiva (osam).
U ženskoj konkurenciji, prva dva mesta pripala su gošćama Andrei Kiršić (Hrvatska) i Estel Dozi (Mađarska). Treće mesto i 15 svetskih bodova osvojila je Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava)…
Najbolji junior bio je Emir Ramović (Ciklomont, Bijelo Polje) ispred Paola Riga (Hrvatka) i Slobodana Stankovića (BK Novi Sad).
Juniorka kraljevačkog Metalca Jelena Erić slavila je ispred takmičarke Nik bajka iz Nikšića Nikoline Despotović i Milice Rakić (BK Novi Sad).
U kategoriji kadeta trijumfovao je Boban Despotović (Nik bajk, Nikšić), drugi je bio Aleksandar Roman (Jednota, Šid), a treći Armin Mulić (Ciklomont, Bijelo Polje).
Prva dva mesta u trci mlađih kadeta pripala su takmičarima BK Novi Sad Aleksandru Mijatoviću i Marku Kasapoviću, bronzu je osvojio Spasoje Perović (Nik bajk).
U trci mastersa slavio je Bojan Vasović (BK Novi Sad) ispred druga iz kluba Eduarda Župana i Zorana Živkovića iz Ciklomanije (Kragujevac).
U trci hobi fan pobedio je Igor Đapić, a u trci hobi sport Armin Mulić. Učestvovalo je blizu 100 biciklista iz Turske, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Mađarske i Srbije. Organizatori su bili BSS i klubovi Crvena zvezda i BK Novi Sad.
U šest dosadašnjih trka „Salkano kupa“, na svakoj se neko od srpskih „planinaca“ našao na postolju: u prvoj u Istanbulu Aleksa Marić je bio drugi za vozače do 23 godine, u Tuzli, u drugoj trci, Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) koja takođe vozi za „Salkano tim“ je pobedila, a Đurđić je bio drugi, u Novom Sadu je Jovana Crnogorac bila druga, dok u četvrtoj trci u Goremeu u Turskoj 8. aprila niko od srpskih biciklista nije startovao. U petoj trci u Istanbulu, Aleksa Marić je bio treći do 23 godine i u šestoj trci u Bijelom Polju, Đurđić je bio prvi, a Marić treći u eliti.
Organizatori četiri trke „Salkano kupa“ u Srbiji (dve su već održane 1. aprila na Popovci kod Novog Sada i 13. maja u Beogradu, naredne su 2. juna na Kopaoniku i 30. juna u Novom Pazaru), su Biciklistički savez Srbije i klubovi uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, OKS, Sportskog saveza Srbije i sponzora i pod pokroviteljstvom fabrike bicikala „Salkano“ iz Turske.

Raspored trka „Salkano kupa“ 2012.

Prva trka, 12. februar: Polonezkoj (Istanbul, Turska) – C 1
Druga trka, 30.mart: Tuzla (BiH) – C 3
Treća trka, 1. april: Novi Sad Popovica na Fruškoj gori (Srbija) – C 2
Četvrta trka, 8. april: Goreme Nevsehir (Turska) – C 1
Peta trka, 6. maj: Istanbul (Turska) – C 1
Šesta trka, 11. maj: Bijelo Polje (Crna Gora) – C 2
Sedma trka, 13. maj: Beograd (Srbija) – C 2
Osma trka, 27. maj: Banjaluka (BiH) – C 3
Deveta trka, 2. jun: Kopaonik (Srbija) – C 3
Deseta trka, 24. jun: Cetinje (Crna Gora) – C 3
Jedanaesta trka, 30. jun: Novi Pazar (Srbija) – C 3
Dvanaesta trka, 26. avgust: Sarajevo (BiH) – C 3.
Finale, 13. trka: Istanbul (Turska) – C 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.