Juniori voze dve trke „Trofeja sajamskih gradova“ 19. i 20 maja u Novom Sadu

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički savez Vojvodine i klub Velo iz Novog Sada organizovaće 19. i 20. maja 13. juniorske trke za UCI bodove u kategoriji 1.1 „Trofej sajamskih gradova“.
– Ove trke uživaju ogroman ugled u regionu – istakao je na konferenciji za medije mr Dragan Lukač predsednik Regionalne privredne komore Novog Sada, koji je i predsednik organizacije trke.- U goste će nam doći 12 ekipa, šest inostranih i šest domaćih i na veoma atraktivnim stazama očekujemo uzbudljivu i neizvesnu borbu.
Učestvovaće dve selekcije iz Bugarske, kao i ekipe uz Mađarske, Hrvatske, BiH i Rumunije. Od srpskih timova, startovaće juniori Partizana, Crvene zvezde, Metalca iz Kraljeva, Borca iz Čačka, Spartaka iz Subotice i Šida…
Direktor trke Nebojša Subić obavestio je da će se prva trka voziti 19. maja na stazi od 120 km Novi Sad – Kać – Budisava – Kovilj – Šajkaš – Budisava – Kać – Žabalj – Temerin – Bački Jarak – Čenej. Saobraćaj će biti obustavljen samo u vreme prolaska karavana. Start je u 14,45 časova a cilj oko 17,45. Druga etapa je 20. maja na izuzetno zahtevnoj kružnoj stazi u Petrovaradinu, 25 krugova ukupno 105 km. Start je u 11 časova.
– Veliku pomoć pružio nam je Grad Novi Sad koji je pokrovitelj trka, kao i MUP i saobraćajna policija koji će brinuti o bezbednosti učesnika – naglasio je direktor trke Nebojša Subić.- “Trofej sajamskih gradova” je uvršten u sportske manifestacije od izuzetnog značaja za Novi Sad.
Direktor organizacije trke je Jadranka Bjelica zahvalila se Regionalnoj privrednoj komori Novog Sada na pomoći u organizaciji.
Prošle godine u obe trke slavili su biciklisti iz Srbije. U prvoj je pobedio Uroš Jovanović iz aranđelovačke Šumadijem, drugi je bio Miloš Borisavljević iz Metalca (Kraljevo) dok je treći stigao Marko Polumirac iz Metalca.
U dugoj trci u Petrovaradinu, slavio je Aleksa Veličković iz Šumadije. Miloš Borisavljević iz Metalca stigao je drugi, dok je treći trku završio Marko Danilović iz čačanskog Borca.
U nedelju 20. maja od 10 časova, kao uvod u juniorsku trku u Petrovaradinu na stazi od 37,8 km održaže se trke “Dunavskog kupa”, najvećeg takmičenja rekreativaca, amatera i mastersa u regionu koje organizuju klub Elit i BSV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.