Borisavljević na kraju 54. u Luksemburgu

posted in: Stare vesti | 0

Miloš Borisavljević, srpski juniorski reprezentativac plasirao se na 54. mesto u generalnom plasmanu trke juniorskog Svetskog kupa nacija „Velika nagrada generala Patona“ u Luksemburugu.
U poslednjej drugoj etapi, najbolji plasman zabeležio je upravo Borisivljević, 42. mesto u vremenu pobednika Martina Otoniara (Slovenija) koji je stazu od 94 km prešao za 2:11,55 časova. U sprintu grupe od preko 70 biciklista, drugo i treće mesto pripala su Rusu  Romanu Ivlevu  i Dancu Frederiku Pesneru. U ovoj grupi na 52. mestu bio je i Aleksa Veličković, dok je Uroš Jovanović stigao 80. u konkurenciji 90 biciklista sa 1,19 minuta zaostatka…


Francuz Andre Legros pobedio je u generalnom plasmanu u vremenu 4:16,16 časova. Ivar Slik (Holandija) je drugi sa 18 sekundi zaostatka dok je treće mesto pripalo Mateju Mohoriču (Slovenija) sa 35 sekundi slabijim vremenom. Plasman srpskih biciklista: 54. Miloš Borisavljević + 3,54, 73. Aleksa Veličković + 7,09, 83. Uroš Jovanović + 8,28 minuta zaostaka. U prvoj etapi odustao je Marko Danilović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.