Borisavljević pao u finišu poslednje etape na „Trci mira“

posted in: Stare vesti | 0

Miloš Borisavljević, juniorski reprezentativac kraljevačkog Metalca pao je na oko 300 metara do cilja poslednje, četvrte, etape junorske „Trke mira“ za svetski omladnski Kup nacija u okolini Terezina u Češkoj, ali se, na sreću nije povredio:
– Bio je u deset kada je počeo sprint kada je grupa pala – kaže selektor Saša Gajičić.- Prošao je bez težih posledica, ali je propustio priliku da se nađe na pobedničkom postolju i time kruniše dobru vožnju u dve poslednje trke Kupa nacija „Kroz Istru“ kada je bio 11. u generalnom i „Trci mira“. Luku Kotura iz Partizana je u trećoj etapi uhvatila vremenska rampa i nije startovao u četvrtoj. Treću etapu inače zovu „kraljevskom“ i veoma je teška. Borisavljević je stigao 31. sa 5,31 minut zaostatka, Aleksandar Mitić iz Partizana je bio 92, a Stefan Stefanović iz čačanskog Borca 97. U poslednjoj etapi slavio je Francuz Kovalski u sprintu, Aleksandar Mitić je došao sa prvom grupom, a Stefan Stefanović ispod minuta u drugoj grupi…
U generalnom plasmanu pobedio je Danac Eg ispred zemljaka Andersena i Rusa Aslanova. Borisavljević je odličan 31. sa 7,02 minuta slabijim vremenom. Na 98. mestu trku je završio Aleksandar Mitić, a na 101. Stefan Stefanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.