Zekvica na sjajnom 16. mestu u četvrtoj etapi trke „Tur of Gila“ u SAD

posted in: Stare vesti | 0

Mladi srpski biciklista Jovan Zekavica, član američkog tima za vozače do 23 godine „BMC Hinkepi sportska oprema“ zauzeo je odlično 16. mesto u sprintu grupe od 21 vozača na cilju u Silver Sitiju posle 69,5 km vožnje. Pobedio je  Alehandro Boraho (Argentina, Džamis Sater Houm) u vremenu 1:33,40 ispred brata i suvazača u ekipi Anibala Boraha i Luke Damiania (Italija, Kendo)…
U toj grupi bio je i vodeći u generalnom plasmanu Rori Saterlend (Australija, Junajtid Heltker)  i sačuvao je lidersku poziciju sa vremenom 8:58,14 časova. Džo Dombrovski (SAD, Bontradžer Lajfstrong) je drugi sa 33 sekunde zaostatka, a Španac Francisko Mansebo (Kompetativiv Sajklist) na trećem mestu ima 1,25 minuta slabije vrme. Zekavica se popravio za dva mesta u generalnom plasmanu i sada je 90. od 137 vozača sa 11,06 minuta slabijim vremenom od lidera.
Poslednja etapa od Silver Sitija do Pino Altosa od 170,1 km je i najteža na trci „Tur of Gila“.
Jovan Zekavica, koji je ponikao u čačanskom Borcu a prošle godine je iz Partizana otišao u SAD, pobedio je ove sezone na dve trke u SAD u Rok Hilu i Klemsonu. Osvojio je i četvrto mesto u generalnom plasmanu u  etapnoj trci takođe iz nacionalnog kalendara.
Na „Tur of Gila“ koja se boduje za rang listu Amerika tura u kategoroji 2.2, 2005. Ivan Stević je osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu i  dva puta je bio treći u etapama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.