Borisavljević „skočio“ za 41 mesto u generalnom plasmanu u Istri

posted in: Vesti | 0

MOTOVUN, 15. mart (Info centar)
– Miloš Borisavljević, reprezentativac CCN Metalca iz Kraljeva, završio je drugu, najtežu etapu „Istarskog proleća“ od Vrsara do Motovuna (147 km) na 38. mestu sa 52 sekunde zaostatka iza pobednika Danca Magnusa Korta Nilsena i „skočio“ za čak 41. mesto u generalnom plasmanu. Pre ove etope bio je 79. Poslednju, treću etapu od Pazina do Umaga (157) u nedelju 16. marta počeće kao 38!

– Borbena vožnja svih srpskih biciklista. Miloš Borisavljević je odlično vozio u zabršnici i sa Markom Danilovićem ušao je u prvih 50 – kaže selektor Radomir Pavlović kome u stručnom štabu asistira Predrag Prokić šef struke Borca.- Stanković je bio u begu do 60. do 110. kilometra, kasnije je popustio. Zekavica je bio do uspona na Motovun u odličnoj poziciji, ali je brdo u ovom delu sezone bilo prejako za njega. Nadam se da će i u poslednjeoj etapi bti još dobrih plasmana…

Magnus Nilsen (Danska) stigao je po motovunskoj kaldrmi solo na cilj posle 3:42,42 časova. Bitku za drugo mesto u sprintu vodili su Karl Hnik (Češka) i Feliks Grosšartner (Austrija). Imali su osam sekundi zaostatka, znali su da bonfikacija odlučuje ko će biti drugi u generalnom poretku pa je borba bila žestoka. Brži je bio Hnik i osvojio drugo mesto za drugo mesto i u generalnom plasmanu. Poredak ostalih srpskih biciklista: 43. Marko Danilović + 59 sekundi, 61. Jovan Zekavica + 1,29 minuta, 104. Gabor Kasa + 2,59, 155. Stefan Stefanović +12,11, 151. Marko Stanković + 12,28 minuta itd.

Nilsen je sačuvao žutu majcu u vremenu 7:09,35 časova. Hnik ima 22 sekunde zaostatka na drugoj poziciji, dok je Grosšartenr treći sa 39 sekundi slabijim vremenom.

Pozicije srpskih biciklista u ukupnom poretku: 38. Borisavljeveć + 1,39 minuta, 42. Danilović + 1,44, 80. Zekavica + 2,57, 111. Kasa 6,04, 147. Stefanović + 14,56, 149, Stanković + 15,07. U karavanu je 177 vozača.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.