Borisavljević u Mantovaniju, Stanković u Kini!

posted in: Vesti | 0

KRALjEVO, 19. novembar (Info centar)

– Kraljevački CCN Metalac počeo je pripreme za novu sezonu i šef stručnog štaba Radiša Čubrić je obavestio da će Miloš Borisavljević voziti u italijanskoj ekipi Mantovani gde je svojevremeno bio i srpski reprezentaivac Dušan Ganić, a da će Marko Stanković, sa strancima iz ekipe CCN Metalac, startovati iduće sedmice na desetodnevnoj trci u Kini “Oko jezera Pojang”!
Mlada supertalentovana juniorka Jelena Erić će krajem meseca u Belgiju u ekipu Melbotek i voziće ciklo kros trke i pripremati se za narednu sezonu.
– Borisavljević i Erićeva već uveliko treniraju i zbog specifičnosti njihovih programa morali su da počnu ranije – objasnio je Čubrić.- Radićemo prvo na Jahorini zatim ih očekuje bogat prgram u njihovim inostranim ekipama. Mantovani gde će voziti Borisavljević, je jedna od najboljih ekipa u Italiji za vozače do 23 godine a belgijski Melbotek u kome su prošle godine vozili Borisavljević, Kasa i Erićeva će pomoći Erićevoj koja je podjednako dobra u ciklo krosu, planinskom biciklizmu i na drumu, da što spremnije dočeka narednu sezonu.
Stanković će bti jedin srpski biciklista u CCN Metalcu u Kini jer nije bilo novca da se pošalje još neki vozač?…
– To je šteta jer je veoma dobro organizovana iako nije u UCI rangu, ali ima 200.000 dolara nagradni fond i za četiri godine od kako je uvedena stekla je lep renome u svetu – objasnio je Čubrić.- CCN Metalac očekuje i trka u Kataru “Tur Al Zabirah” u 2.2 kategoriji do 4. do 7. decembra kako bi Borisavljević već u januaru došao u dobru formu. Voziće i Polumirac, Stanković i gost iz Borca Zekavica. Cilj je da stvaramo vozače kadre da se pokažu u inostranstvu a od domaćeg prgrama u prvom planu su nam državna prvenstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.