ČETIRI MEDALJE NA PRVENSTVU SRBIJE ZA BICIKLISTE BORCA

posted in: Stare vesti | 0

Proteklog vikenda na autodromu Beranovac kod Kraljeva održano je Prvenstvo Srbije u biciklizmu za sve kategorije. Prvenstvo je voženo u dve discipline pojedinačni hronometar I klasična drumska trka.

Prvog dana u vožnji na hronometar u kategoriji kadeta na stazi dugoj 10.5km, Boris Simonović osvojio je drugo mesto, a Nemanja Dugalić četvrto mesto. U kategoriji juniora na stazi dugoj 15.7km Marko Danilović osvojio je četvrto mesto.

Drugog dana vožena je drumska trka i u kategoriji kadeta na stazi dugoj 52.5km, Boris Simonović osvojio je treće mesto, a Nemanja Dugalić šesto. U glavnoj grupi stigao je I treći takmičar Borca Marko Paunović tako da je ekipa BORCA bila treća.

Juniori su vozili stazu dugu 84km i svi takmičari Borca stigli su u glavnoj grupi, ali ispred je došlo pet takmičara, tako da je najbolje plasiran takmičar Borca Lazar Jovanović osvojio šesto mesto, Djordje Zekavica deseto, Marko Danilović jedanaesto I Stefan Stefanović dvanaesto mesto. Ovi rezultati bili su dovoljni da ekipa Borca osvoji drugo mesto.

Ovi rezultati su ispod očekivanja i potencijala juniorske ekipe od koje se očekivala titula u ekipnoj konkurenciji i medalja u pojedinačnoj.

Čačanski biciklista Jovan Zekavica koji nastupa za Beogradski Partizan osvojio je drugo mesto u drumskoj trci za takmičare do 23 godine.  Takođe čačanski biciklista Predrag Prokić koji nastupa za Radnički iz Kragujevca osvojio je ekipnu titulu u seniorskoj konkurenciji sa svojom ekipom, a pojedinačno bio je osmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.